Dit zijn de 5 grootste valkuilen bij internationaal werven (en zo voorkom je ze)

Steeds meer organisaties kijken ook over de grens in hun zoektocht naar personeel. Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Wat zijn de 5 grootste valkuilen hierin, en hoe kun je die voorkomen?

Redactie Op 05 april 2023
Gem. leestijd 3 min 478x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de 5 grootste valkuilen bij internationaal werven (en zo voorkom je ze)

Een internationaal personeelsbestand kent tal van voordelen, zoals: verschillende perspectieven en ervaringen op de werkvloer. Ook vergroot je hiermee je talentpool. Maar internationaal werven, oftewel: gekwalificeerde kandidaten uit het buitenland aantrekken, interviewen, selecteren, in dienst nemen én onboarden, gaat niet altijd zonder slag of stoot. Wat zijn de 5 grootste valkuilen en hoe kun je die voorkomen?

#1. Onjuist beoordelen van kwalificaties

Wereldwijd heb je te maken met verschillende soorten diploma’s of opleidingsvereisten. Hiervoor wordt wellicht terminologie gebruikt waarmee je niet bekend bent.

Oplossing: Het is verstandig om altijd een extra controle te doen of kandidaten daadwerkelijk aan de vereiste kwalificaties voldoen. Dan weet je zeker dat de werknemers die je aanneemt beschikken over de juiste vaardigheden of papieren. Wervingsprocessen verlopen soepeler als organisaties de onderwijs- en beroepskwalificaties van potentiële werknemers controleren. Je kunt hiervoor externe partijen gebruiken die diploma’s controleren. Of vraag om bepaalde vaardigheden in praktijk te laten zien, bijvoorbeeld in de vorm...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Over de auteur

Lars Rademaker is Country Manager Nederland bij Safeguard Global

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners