Dit zijn de 6 grootste trends in employer branding en recruitment, volgens Universum

De grootste krapte in 17 jaar, medewerkers hamsteren, en meer sturen op data: het Zweedse Universum heeft weer eens de belangrijkste trends in de markt onderzocht. En dit zijn de 6 meest opvallende resultaten…

Peter Boerman Op 01 augustus 2023
Gem. leestijd 3 min 1541x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de 6 grootste trends in employer branding en recruitment, volgens Universum

Nu de arbeidsmarkt blijft veranderen, worden TA-leiders over de hele wereld steeds geconfronteerd met nieuwe kansen en uitdagingen om toptalent aan te trekken en te behouden. Het recent verschenen Universum Employer Branding NOW-onderzoek, op basis van meer dan 1.700 respondenten in de recruitmentwereld, werpt licht op 6 van de belangrijkste trends op dit gebied.

1. Record aan schaarste in 17 jaar

De economie mag wereldwijd vertragen, het tekort aan talent is in 17 jaar niet zo hoog geweest, aldus het onderzoek. Bijna 4 op de 5 werkgevers in de wereld zegt moeite te hebben het talent dat ze nodig hebben aan te trekken; een stijging van 2 procentpunten ten opzichte van vorig jaar en ruim het dubbele van het probleem in 2010 (31%). Dit tekort bij werkgevers weerspiegelt zich in optimisme onder ondervraagde studenten en afstuderenden, van wie 80% er vertrouwen in heeft dat ze dit jaar een baan zullen vinden.

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer weten?

Lees hier het hele eBook van Universum. Beeld boven: onderzoek ‘Headwinds and Opportunities‘ van Universum.

Meer trends?

Op 29 november vindt in het Van der Valk in Utrecht weer het Werf& Seminar Arbeidsmarkttrends plaats. Daarmee ben je in één dag weer helemaal bij met wat er momenteel allemaal op de arbeidsmarkt gebeurt.

Trends

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners