Werf& Seminar: arbeidsmarkttrends 2023 – 2027 - 30 november

Seminar Arbeidsmarkttrends 2023-2027

Bepaal je arbeidsmarkt-, sourcing-, en wervingsstrategie o.b.v. huidige en toekomstige ontwikkelingen. Welke ontwikkelingen zijn een kans of juist een bedreiging voor jouw organisatie? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaal je meteen een aantal quick wins?

Het Werf& seminar arbeidsmarkttrends 2023 – 2027 is al meer dan 10 jaar hét arbeidsmarktevent van het jaar!

Al bijna 10 jaar geven de beste sprekers en specialisten een arbeidsmarktupdate en een doorkijkje naar de arbeidsmarkt van de komende jaren. Elk jaar is dat anders vanwege de enorme dynamiek en interessante ontwikkelingen die er plaatsvinden op gebied van macro-economische arbeidsmarktontwikkelingen, beleid, technologie, werving en employability

Alle arbeidsmarkttrends van 2023 (en verder) op een rij

Tijdens dit trends seminar word je bijgepraat en geïnspireerd door de grotere namen in de Nederlandse arbeidsmarkt- en recruitmentindustrie. Onderwerpen die langs gaan komen:

  • Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich? Wat zijn mogelijke scenario’s voor de komende jaren?
  • Wat zijn de onderliggende trends op gebied van vast, flex, internationaal, vergrijzing etc.
  • Welke ontwikkelingen zien we op gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie?
  • Wat zijn technologisch de innovaties binnen de Nederlandse en Europese recruitment industrie

Ben jij er bij?

Late Bird tarief
445
Dit tarief geldt vanaf 1 november

Programma

We starten de dag met een inlooplunch tussen 12.00 en 12.45 uur. Aansluitend zal onze dagvoorzitter Fleur Aalbrecht de middag openen. In een vlot tempo zullen de volgende sprekers aan bod komen.

Mathijs Bouman zet de kaders van de huidige en veranderende arbeidsmarkt. De huidige feiten van beroepsbevolking, zzp’ers, commissie borstlap, nieuwe wetgeving e.d. in een andere context. Dezelfde feiten, maar dan in een ander perspectief.

Anne Jaakke neemt het stokje over van Mathijs, om van het arbeidsmarktvraagstuk een organisatievraagstuk te maken en zelfs een continuïteitsvraagstuk. Succesvol werven en behouden van werknemers is essentieel voor het voortbestaan en de continuïteit van een organisatie. Van HR en recruitment gaan we naar de C-level. Hoe moeten we anders kijken naar arbeidsmarktvraagstukken. Verhaal uit de boardroom praktijk.

Aad van der Werf gaat daarna in op de arbeidsmarkttrends op bedrijfs- en werknemersniveau. Van hybride werken tot en met digital nomads, van flexibilisering tot hybride werken en van energieprijzen tot en met robotisering. Het totale scala van invloeden op inrichting van de workforce passeert de revue.

Gusta Timmermans pakt vervolgens de recruitmentorganisatie bij de horens. Waar moeten de accenten liggen?. Op het EVP, Techniek, Proces, Team, Vast/Flex, KPI’s of een combinatie daarvan? Hoe bouw je een winnend team in deze knotsgekke markt en wat moet je zeker (niet) doen?

Geert-Jan Waasdorp eindigt met de laatste nieuwtjes op gebied van recruitment, employability en arbeidsmarktcommunicatie. De nieuwste hypes, die misschien een trend worden. Omdenken als het gaat om ‘met wie je concurreert’. De verrassingen uit de markt op gebied van communicatie, techniek en recruitment. En vooral heel veel inspiratie.

We sluiten het seminar om 17.00 af.

Het seminar Arbeidsmarkttrends is een fysiek event bij Van Der Valk Utrecht. Indien de Covid-maatregelen hiertoe dwingen kan dit worden omgezet naar een hybride of online event.

 

Locatie

Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan
Utrecht
Nederland
  • Openbaar vervoer
    Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS • Buslijnen: 65 (Richting Vianen), 74 (Richting Vianen) en 77 (Richting Nieuwegein) • Sneltramlijnen: 60 en 61 (Richting IJsselstein of Nieuwegein) Uitstappen bij Kanaleneiland Zuid
  • Parkeren
    Er is een mogelijkheid tot parkeren in de parkeergarage onder het van der Valk Hotel. Mocht deze parkeergarage vol zijn, dan word je door van der Valk doorverwezen naar een nabij gelegen parkeergelegenheid.