Easy Way bundelt krachten met ASA uitzendbureau

Easy Way, recruitment businesspartner in de automotive branche, bundelt zijn krachten met ASA, uitzendbureau voor studenten. Zo krijgen klanten van Easy Way in één keer toegang krijgen tot 50.000 starters en studenten.

Peter Boerman Op 11 januari 2022
Gem. leestijd 2 min 739x gelezen
Deel dit artikel:
Easy Way bundelt krachten met ASA uitzendbureau

Ook in de uitzendbranche hebben steeds meer organisaties te maken met krapte. Bureau Easy Way, actief in de automotive branche, bundelt daarom de krachten met studentenuitzendbureau ASA. Dat heeft ook te maken met ‘de veranderende vraag’ van kandidaten, aldus Maximilian Krijgsman, General Manager Easy Way en Regiomanager ASA. ‘Kandidaten verwachten steeds meer. Voorheen konden we bijvoorbeeld student-chauffeurs blij maken met onze flexibele manier van werken en zelfroostering via de Easy Way-app, nu moet meer uit de kast getrokken worden. Kandidaten willen aan nog meer knoppen kunnen draaien.’

‘Kandidaten willen aan steeds meer knoppen kunnen draaien.’

max easy way asaDoor de herpositionering en krachtenbundeling krijgen klanten van Easy Way toegang tot de 50.000 starters en studenten in het ASA-bestand. ‘Ook in tijden van krapte kan Easy Way hierdoor zijn partners van talent blijven voorzien’, aldus Krijgsman. Zo kunnen ook bestaande partnerships van Easy Way uitgebreid worden, want nu wordt het bijvoorbeeld mogelijk om daar bijvoorbeeld ontwikkelaars, planners of finance medewerkers te leveren.

Doorgroeimogelijkheden

Dit moet kandidaten ook meer doorgroeimogelijkheden opleveren, aldus Krijgsman. Bijvoorbeeld vanuit de chauffeursbaan bij Easy Way naar een startersfunctie via ASA. Denk: een student zet zich vandaag in voor een korte chauffeursrit voor een leasemaatschappij, maar wil morgen voor een langere periode aan de slag bij een opdrachtgever in de bezorgsector. ‘Dan moet je als werkgever wel beide kunnen bieden om de pool te behouden’, aldus Krijgsman.

De automotive branche is meer dan ooit in beweging.

Niet alleen bij de kandidaat, maar ook aan klantzijde verandert er veel. De automotive branche is meer dan ooit in beweging. Easy Way ziet dat kwaliteit en beleving een nog belangrijkere rol zijn gaan spelen bij klanten dan voorheen. Hospitality is niet meer een ‘nice to have’, maar een absolute ‘must’. ‘Daar gaan ASA en Easy Way nu samen sterk op inspelen’, aldus Krijgsman.

500 ritten per dag

Met ruim 100.000 autotransporten op jaarbasis, is Easy Way momenteel marktleider in Nederland op het gebied van chauffeurs- en transportdiensten. Op dit moment heeft Easy Way landelijk ruim 2.500 medewerkers in dienst en verzorgt het bedrijf ruim 500 opdrachten per dag. Naast het uitvoeren van de 100.000 autotransporten per jaar is Easy Way gespecialiseerd in de levering van vast en flexibel personeel (in diverse functies) aan (rental) locaties van leasemaatschappijen, dealerbedrijven en verhuurbedrijven. Zowel Easy Way als uitzendbureau ASA zijn onderdeel van RGF Staffing the Netherlands.

Lees meer

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners