Een warme kerstwens aan iedereen die met Kerst doorwerkt…

De zorg gaat altijd door – en kent nauwelijks vrije dagen rondom Kerst en Oud en Nieuw. Bij het ‘Franciscus’ gebruiken ze dat uitgangspunt voor een compliment aan alle medewerkers, en tegelijk een wervende oproep. Hoe leuk is dat?

Peter Boerman Op 24 december 2019
Gem. leestijd 2 min 746x gelezen
Deel dit artikel:
Een warme kerstwens aan iedereen die met Kerst doorwerkt…

24 uur per dag, 7 dagen per week. En ook tijdens de feestdagen… In de zorg gaat het werk altijd door. Terwijl drie kwart Nederland aan de kerstdis zit, All You Need Is Love kijkt, of al gourmettend het jaar doorneemt, worden in ziekenhuizen met Kerst gewoon patiënten verzorgd, operaties uitgevoerd en wordt eerste hulp geboden.

‘Als held op klompen houd jij de zorg draaiende!’

En dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend, zegt Linda Overeijnder, corporate recruiter bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. ‘Sterker nog, wij vinden dit heel bijzonder en een groot compliment waard.’ Of liever nog: een ‘klompiment’, zegt ze, vrij naar de opvallende wervingscampagne, waarin een klomp centraal staat. Want… ‘Als held op klompen houd jij de zorg draaiende!’

Alle helden op klompen in het zonnetje

Om al die ‘helden op klompen’ in het zonnetje te zetten, heeft het Rotterdamse ziekenhuis dit jaar een kerstvideo gemaakt:

De kerstwens laat zien hoe Kerst in het ziekenhuis beleefd wordt, in allerlei facetten. Van verpleegkundigen met kerstsokken tot patiënten met een kersttrui of kerstmuts, en een gezamenlijke kerstmaaltijd met de medewerkers. Er zit geen directe wervingsboodschap in, maar als afzender is wel duidelijk de werkenbij-site te zien, waar ook de klomp een hoofdrol speelt. ‘Wil je volgend jaar ook kerst met ons vieren? Trek dan de stoute klompen aan’, aldus de kerstwens.

franciscus kerst film breed

Het Franciscus is overigens niet het enige ziekenhuis dat de kerstdagen aangrijpt om een wervende boodschap te verspreiden. Eerder ging bijvoorbeeld ook het Máxima MC in Veldhoven hen voor, met een gezongen kerstwens voor nieuwe collega’s.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners