Eerste Opstartbaan bij Rabobank Utrecht

Peter Boerman Op 18 juni 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1433x gelezen
Deel dit artikel:
Eerste Opstartbaan bij Rabobank Utrecht

De 24-jarige Sam Sevens is de eerste afgestudeerde die via Opstartbaan.nl de kans krijgt werkervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen.

Opstartbaan.nl is een nieuw concept om jongeren relevante werkervaring op te laten doen na hun studie en zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van Stichting DeBroekriem, een landelijk activiteitenplatform voor hogeropgeleide werkzoekenden. Oprichter Pieter Vermeer van DeBroekriem merkte dat er duizenden jongeren na hun studie moeilijk aan een baan komen: ‘Door het gebrek aan relevante werkervaring krijgen veel jongeren geen kans of zijn ze genoodzaakt om onder hun niveau te werken.’

Werkakkoord

Samen met vacaturesite Monsterboard en softwareleverancier Carerix probeert DeBroekriem werkervaringsplekken te creëren en zo stages voor afgestudeerde jongeren naar een hoger niveau te tillen. Tijdens een opstartbaan staat leren centraal en dat is ook precies de reden waarom Rabobank Utrecht mee doet: ‘Een opstartbaan geeft een jongere de kans zichzelf te ontwikkelen en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. Daar investeren wij graag in’, aldus Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, de eerste werkgever die op deze manier jongeren aan ervaring helpt. Rabobank Utrecht tekende in september 2014 het WerkAkkoord om jeugdwerkloosheid te bestrijden en draagt onder andere via deze weg haar steentje bij.
opstartbaan 2
 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners