Eerste Opstartbaan bij Rabobank Utrecht

Peter Boerman Op 18 juni 2015 Gem. leestijd 1 min1421x gelezen
Deel dit artikel:
Eerste Opstartbaan bij Rabobank Utrecht

De 24-jarige Sam Sevens is de eerste afgestudeerde die via Opstartbaan.nl de kans krijgt werkervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen.

Opstartbaan.nl is een nieuw concept om jongeren relevante werkervaring op te laten doen na hun studie en zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van Stichting DeBroekriem, een landelijk activiteitenplatform voor hogeropgeleide werkzoekenden. Oprichter Pieter Vermeer van DeBroekriem merkte dat er duizenden jongeren na hun studie moeilijk aan een baan komen: ‘Door het gebrek aan relevante werkervaring krijgen veel jongeren geen kans of zijn ze genoodzaakt om onder hun niveau te werken.’

Werkakkoord

Samen met vacaturesite Monsterboard en softwareleverancier Carerix probeert DeBroekriem werkervaringsplekken te creëren en zo stages voor afgestudeerde jongeren naar een hoger niveau te tillen. Tijdens een opstartbaan staat leren centraal en dat is ook precies de reden waarom Rabobank Utrecht mee doet: ‘Een opstartbaan geeft een jongere de kans zichzelf te ontwikkelen en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. Daar investeren wij graag in’, aldus Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, de eerste werkgever die op deze manier jongeren aan ervaring helpt. Rabobank Utrecht tekende in september 2014 het WerkAkkoord om jeugdwerkloosheid te bestrijden en draagt onder andere via deze weg haar steentje bij.
opstartbaan 2
 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency