Maguar Capital Partners neemt meerderheidsbelang in Effectory

De Duitse investeerder Maguar Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse Effectory. Samen willen ze de positie van Effectory als Europees marktleider in medewerkersonderzoek uitbouwen.

Peter Boerman Op 15 juli 2022
Gem. leestijd 2 min 275x gelezen
Deel dit artikel:
Maguar Capital Partners neemt meerderheidsbelang in Effectory

Effectory heeft meer dan 25 jaar ervaring in medewerkeronderzoek. Het bedrijf werkt samen met meer dan 1.000 middelgrote en grote publieke en private organisaties in 110 landen wereldwijd. Onder de Nederlandse klanten bevinden zich namen als Exact, Tony’s Chocolonely, Jumbo, Amsterdam UMC en de Rijksoverheid. Effectory biedt hen een feedbackplatform dat hen helpt zaken als bevlogenheid, ontwikkelbehoefte en D&I eenvoudig en continu te meten.

Er is volgens Effectory momenteel een groot momentum voor wat ze zelf noemen: ‘employee listening‘.

Er is volgens Effectory momenteel een groot momentum voor wat ze zelf noemen: ‘employee listening‘. Door de krapte en competitiviteit op de arbeidsmarkt is het voor werkgevers nog belangrijker om naar hun personeel te luisteren en in te spelen op hun behoeftes. Daarbij komt dat we steeds meer hybride werken en organisaties op zoek zijn om ook op afstand met hun personeel in contact te staan en te weten wat hen drijft.

Internationaal groeipotentieel

Maguar is de ideale partner om – samen met onze 200 geweldige Effectorianen en ons leadership team – onze groei te versnellen’, aldus Effectory-oprichter Guido Heezen. ‘Als ondernemers in hart en nieren delen we dan ook dezelfde waarden: medewerkers en klanten staan altijd op de eerste plaats. Maguar heeft bovendien diepgaande kennis over internationale markten waar we als Effectory nog verder kunnen groeien. De samenwerking biedt dan ook een unieke kans voor onze mensen in Amsterdam en München om samen deze professionele groei door te maken en zich verder te ontwikkelen.’

‘Als ondernemers in hart en nieren delen we dezelfde waarden.’

Het in München gevestigde Maguar Capital Partners ziet internationaal groeipotentieel in Effectory. Eerder al investeerde Maguar bijvoorbeeld in HR-software- en analytics bedrijven als HRworks en Ingentis. ‘Wij zijn zeer verheugd om met Effectory, haar oprichters en managementteam samen te werken. Het bedrijf heeft zich gepositioneerd als marktleider in een aantrekkelijke niche, biedt een eersteklas softwareoplossing en heeft zeer sterke klantrelaties’, aldus Matthias Ick, Arno Poschik en Gunther Thies, de founding partners van Maguar.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners