EN HR Solutions overgenomen door Belgische Select

Het Belgische flexbedrijf Select heeft het Nederlandse RPO-bedrijf EN HR solutions overgenomen, zo is recent officieel bekend geworden.

Peter Boerman Op 02 juli 2020
Gem. leestijd 2 min 695x gelezen
Deel dit artikel:
EN HR Solutions overgenomen door Belgische Select

Eind februari, nog net voor de coronacrisis, nam Select HR al een meerderheidsbelang in het in Hoofddorp gevestigde bedrijf EN HR solutions, maar dit is recent pas officieel naar buiten gebracht. Hierdoor versterkt het van oorsprong Belgische Select haar aanwezigheid in Nederland en is de groepsomzet voor het eerst in het bestaan meer dan 100 miljoen euro. Select kent nu in Nederland vijf vestigingen.

select vijf vestigingen

Het flexbedrijf noemt Nederland “vandaag de dag de belangrijkste markt voor flexibele arbeid in Europa”. EN HR solutions is vooral gespecialiseerd in Recruitment Process Outsourcing (RPO) en Total Talent Acquisition (TTA). Dit zijn onderwerpen die Select nog minder in portefeuille had. Hiermee wordt een vierde pijler toegevoegd aan de dienstverlening, naast Werving & Selectie, Projectsourcing en Consultancy & Outplacement. Een andere belangrijke pijler van EN HR solutions is de online dienstverlening: ontwikkelingen van werkenbij-sites, vacaturemarketing en employer branding-projecten. Ook dat is een welkome aanvulling, aldus Select.

RPO is al jarenlang groot in de VS en sterk groeiende in Nederland.

RPO is al jarenlang groot in de VS en sterk groeiende in Nederland, typische voorlopers in de HR markt. In België staat RPO nog in haar kinderschoenen. Maar de wisselwerking tussen de expertise van EN HR solutions en het Belgische netwerk van Select kan hier snel verandering in brengen, denkt de overnemende partij. Omgekeerd kan het bedrijf via het netwerk van EN HR solutions in Nederland haar klassieke dienstverlening in Nederland versneld uitbreiden.

Smart Deal

EN HR solutions zal na de overname overigens als zelfstandig merk blijven bestaan. De overname wordt gestructureerd vanuit een zogeheten ‘Smart Deal’-filosofie. Dat biedt de huidige directie van EN HR Solutions, algemeen directeur Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer en commercieel directeur Kevin Sebel, de kans om ook aandeelhouder te worden, naast meerderheidsaandeelhouder Select en de twee verkopers. SDM-Valorum begeleidde Select in deze transactie.

EN HR solutions zal na de overname overigens als zelfstandig merk blijven bestaan, naast Select.

Net als in de vorige situatie nemen Honnef-Kuijtenbrouwer en Sebel dus nog steeds de operationele leiding voor hun rekening. Bart Gonnissen, CEO bij Select, volgt de integratie op en bouwt mee aan een optimale synergie tussen beide organisaties.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners