Seminar ArbeidsmarktTrends 2025-2029 – 3 december 2024

Bepaal je arbeidsmarkt-, sourcing-, en wervingsstrategie o.b.v. huidige en toekomstige ontwikkelingen. Welke ontwikkelingen zijn een kans of juist een bedreiging voor jouw organisatie? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaal je meteen een aantal quick wins?

Het seminar Arbeidsmarkttrends 2025 – 2029 is al 11 jaar hét arbeidsmarktevent van het jaar!

Al jaren geven de beste sprekers en specialisten een arbeidsmarktupdate en een doorkijkje naar de arbeidsmarkt van de komende jaren. Elk jaar is dat anders vanwege de enorme dynamiek en interessante ontwikkelingen die er plaatsvinden op gebied van macro-economische arbeidsmarktontwikkelingen, beleid, technologie, werving en employability

Alle arbeidsmarkttrends van 2025 (en verder) op een rij

Tijdens dit seminar word je bijgepraat en geïnspireerd door de grotere namen in de Nederlandse arbeidsmarkt- en recruitmentindustrie. Onderwerpen die langs gaan komen:

 • Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich? Wat zijn mogelijke scenario’s voor de komende jaren?
 • Wat zijn de onderliggende trends op gebied van vast, flex, internationaal, vergrijzing, etc.?
 • Welke ontwikkelingen zien we op gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie?
 • Wat zijn de technologische innovaties binnen de Nederlandse en Europese recruitment industrie?

Arbeidsmarkttrends 2022 – 2026

Bepaal je wervingsstrategie o.b.v. huidige en toekomstige ontwikkelingen. Welke arbeidsmarkttrends en kengetallen zijn in 2022 voor jou van belang? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaal je meteen een aantal quick wins?

Arbeidsmarkttrends 2022 – 2026. Een arbeidsmarkt uit balans biedt kansen voor wering, employability en beleid

Al bijna 10 jaar brengen Aad van der Werf en Geert-Jan Waasdorp elk jaar een arbeidsmarktupdate en een doorkijkje naar de arbeidsmarkt van de komende jaren. Elk jaar is dat anders vanwege de enorme dynamiek en interessante ontwikkelingen die er plaatsvinden op gebied van macro-economische arbeidsmarktontwikkelingen, beleid, technologie, werving en employability. Dit jaar is het helemaal bijzonder omdat alle te verwachten ontwikkelingen in de nabije toekomst alleen met potlood beschreven kunnen worden, uitgezonderd van de 80% van zekerheden die de arbeidsmarkt kent (we moeten toch eten?). Het is die 20% die voor alle dynamiek, kansen, onbegrip en onduidelijkheid zorgt.

Ronde tafels

Dit jaar staat naast de kwaliteit van de informatie, nog meer de kwaliteit van de interactie centraal. Van kennisuitwisseling en reflecties op mogelijke scenario’s. Naast de traditionele onderwerpen zoals cijfers, prognoses, de laatste stand van zaken, actualiteit van de markt en laatste (technologische) trends, wordt samen verdieping gezocht op onderwerpen als:

 • Wel/niet implementatie van commissie Borstlap
 • Vergrijzing + nog minder aanbod door eerder met pensioen en minder werken
 • Activatie van (verborgen) arbeidspotentieel en eigen werknemers
 • Hoe antwoord te geven op schaarste en krapte?
 • Modern werven en welke taboes moeten worden doorbroken

Er is ook ruimte voor de inbreng van eigen onderwerpen.

 

 

Werf& Live

Hét jaarlijkse event over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment inclusief de uitreiking van de Werf& Awards 2019.

Webinar Maak het verschil als Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

Op dinsdag 5 februari 2019 om 12.00 uur neemt Maaike Kooter, docent van de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional, je mee in de veranderende arbeidsmarkt en de impact op het vak van de loopbaanprofessional. Daarin geeft ze jou als voorproefje op de Leergang alvast een kijkje in de arbeidsmarkt van nu en de toekomst en laat ze zien hoe je het verschil kunt maken als Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional.

Onderwerpen die worden besproken zijn:

 • De belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen & trends
 • Hoe bied je mensen perspectief?
 • Jouw rol als (arbeidsmarktgedreven) loopbaanprofessional in een continu veranderende markt

De insteek is praktisch en inspirerend, zodat je ook na het volgen van dit webinar een aantal relevante take-a-ways meeneemt. Gericht op iedere loopbaanprofessional die zich voortdurend wil blijven ontwikkelen en zich op een onderscheidende manier in de markt wil zetten.

Deelname aan dit webinar is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Arbeidsmarkttrends 2020-2024

Bepaal je wervingsstrategie o.b.v. huidige en toekomstige ontwikkelingen. Welke arbeidsmarkttrends en kengetallen zijn in 2020 voor jou van belang? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaal je meteen een aantal quick wins?

Vertaal actuele trends naar arbeidsmarktkansen in tijden van schaarste

Wat zijn de actuele onderwerpen op de arbeidsmarkt en hoe vertaal je deze op de korte termijn door naar het aantrekken en behouden van talent. Het inspelen op veranderd zoekgedrag en met impact profileren op de kandidatenmarkt wordt steeds belangrijker en hoe doe je dit? Tegelijkertijd staan we stil bij de lange termijn waarin we moeten voorsorteren op zaken als flexibilisering, internationalisering, candidate experience en de nieuwe KPI’s op het gebied van het agile inrichten van het recruitmentproces. Een seminar vol met trends, ontwikkelingen, data, kennis, nieuwe inzichten en praktische vertalingen. Je wordt verrast met nieuwe inzichten, de laatste nieuwtjes en geprikkeld om sterk en onderscheidend een arbeidsmarktplan te maken voor 2020 en verder.

Meer informatie over het Seminar Arbeidsmarkttrends 2020-2024? Lees meer en/of schrijf direct in >>