Feel Good Friday: als we nou eens zo’n campagne in Nederland hadden…

Niet alleen Nederland, maar ook Groot-Brittannië kampt met een lerarentekort. En dat pakken ze aan met een mooie campagne, waaraan wij nog een voorbeeld kunnen nemen.

Redactie Op 17 januari 2020
Gem. leestijd < 1 minuut 390x gelezen
Deel dit artikel:
Feel Good Friday: als we nou eens zo’n campagne in Nederland hadden…

Het lerarentekort begint steeds nijpender te worden, met steeds grotere gevolgen. Zo komen er steeds vaker brugklassers op de middelbare school terecht met leerachterstanden, die moeilijk aangepakt kunnen worden vanwege het lerarentekort. Oplossingen worden onder andere gezocht in zij-instromers en samenwerking tussen scholen. In het Verenigd Koninkrijk pakken ze het anders aan.

Het mooiste aspect

Daar richten ze zich namelijk op het mooiste aspect van het leraarschap: dat je invloed hebt op de levens van kinderen. Of zoals zij het zeggen: teaching, every lesson shapes a life. Als docent inspireer je je leerlingen en kun je ze helpen. Niet alleen met de lesstof, maar ook met hun privéproblemen. En zo’n campagne, daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen. Want hoewel je in de media alleen maar de zware kanten van het onderwijs leest, is het natuurlijk een van de mooiste – en belangrijkste – beroepen in ons land. En dat mag best eens wat meer verteld worden…

Zelf een leuk idee voor Feel Good Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Feel Good Friday. Heb je zelf een goed idee? Laat het ons gerust weten!

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners