Recruitmentplatform Finch Online is live – pas jij bij een accountantskantoor?

Finch Online is live. Op dit nieuwe recruitmentplatform kunnen professionals op basis van een persoonlijke scan in 5 minuten onderzoeken of zij bij de cultuur van een accountants- en belastingadvieskantoor passen.

Peter Boerman Op 07 april 2022
Gem. leestijd 3 min 200x gelezen
Deel dit artikel:
Recruitmentplatform Finch Online is live – pas jij bij een accountantskantoor?

Vanaf vandaag is online recruitmentplatform Finch Online live. Op dit platform kunnen professionals op basis van een persoonlijke scan onderzoeken of zij bij de cultuur van een bepaald accountants- en belastingadvieskantoor passen.

Accountantskantoren hebben moeite om te laten zien wat hen écht kenmerkt.

De site is een initiatief van Moniek Vinken, die na 15 jaar als recruiter in deze branche (onder meer bij BDO), zag dat de huidige manier van recruitment onvoldoende aansluit bij de behoeften van zowel de kantoren als de professionals. Professionals worden overvraagd door recruiters met, in hun ogen, fantastische aanbiedingen, zegt ze. En kantoren hebben op hun beurt moeite om te laten zien wat hen écht kenmerkt.

Kijkje in de keuken

Met Finch Online wil Vinken juist letterlijk een kijkje in de keuken geven. Daarbij staat júist de bedrijfscultuur voorop ‘en eens een keer niet de vacatures’, zegt ze. Op de site staat overzichtelijk en transparant aangegeven wat accountants en fiscalisten belangrijk vinden bij het bepalen van een overstap naar een nieuwe werkgever.

Aan de hand van een cultuurscan kunnen professionals bovendien zélf beoordelen welk kantoor op de lange termijn het best bij hen past. Dit kan 24/7, en op detailniveau, aldus Vinken. Daarnaast is er veel aanvullende informatie te vinden over bijvoorbeeld teamsamenstellingen, klantenportefeuilles, secundaire arbeidsvoorwaarden, en thuiswerkregelingen. Dit wordt ondersteund met beeldmateriaal. Zo krijgen professionals een goede indruk van het kantoor en kunnen ze op basis van al die informatie een goede afweging voor zichzelf maken.

Interesse gebleken

Moniek Vinken

Vinken pitchte het concept de afgelopen tijd bij een select aantal opdrachtgevers in voornamelijk Noord-Brabant. Daaruit bleek direct de interesse in een nieuwe, betere manier van recruitment. Continu beter in beeld zijn als aantrekkelijke werkgever bij de doelgroep, als kantoor zelf meer de regie in eigen hand nemen en tegelijkertijd betere matches maken voor nu en in de toekomst. Dat gaf voor meerdere kantoren direct de doorslag om de samenwerking met Finch Online te starten. Zo zijn kantoren als Wesselman, Joanknecht, De Wert Accountants en Belastingadviseurs, BGH Accountants & Adviseurs, Vermetten en Scab, vanaf vandaag direct te zien op Finch Online.

‘Al mijn succesvolle bemiddelingen heb ik juist kunnen maken op cultuurmatch en niet op vacature.’

Ook de grootste vereniging van accountantskantoren, het SRA, ondersteunt de visie van Finch Online en heeft zich als samenwerkingspartner aangesloten. Ook Vinken heeft er veel vertrouwen in en denkt dat de site op termijn haar eigen werk zelfs overbodig gaat maken. ‘Al mijn succesvolle bemiddelingen heb ik juist kunnen maken op cultuurmatch en niet op vacature. Ik herken de verschillen in culturen bij accountants- en belastingadvieskantoren en begrijp welk karakter van een kandidaat daarbij past. En nu maken we dat meetbaar. Zo creëer je langdurige en succesvolle samenwerkingen voor werknemer én werkgever.’

Wesselman Accountants aan de barbecue – beeld op Finch Online

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners