flatexDEGIRO kiest voor Your Talent Agency

flatexDEGIRO, een Europese onlinebroker, kiest voor Your Talent Agency, specialist in sourcing, recruitment en relocation van techtalent, voor het realiseren van de eigen groeidoelstellingen.

Redactie Op 09 maart 2022
Gem. leestijd 2 min 331x gelezen
Deel dit artikel:
flatexDEGIRO kiest voor Your Talent Agency

Het afgelopen jaar stond voor flatexDEGIRO in het teken van opschalen. De overname van DEGIRO door het Duitse flatex heeft de groeiambities versneld. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 2 miljoen klantrekeningen in 18 verschillende landen en is daarmee de grootste retail online broker in Europa. Het doel is om in 2026 met 7 à 8 miljoen klanten en minstens 250 tot 350 miljoen transacties per jaar een financieel zwaargewicht in Europa te worden.

flatexDEGIRO heeft inmiddels meer dan 2 miljoen klantrekeningen in 18 verschillende landen.

Daarnaast is tijdens de coronapandemie de populariteit van online beleggen sterk gestegen. In Nederland beleggen er nu bijna 2 miljoen huishoudens. Volgens de AFM werd eind 2021 vaker dan in 2020 gebruik gemaakt van een app om transacties uit te voeren. Met name jongeren en startende beleggers gebruiken deze vaak.

Krappe arbeidsmarkt

Tegelijkertijd nam afgelopen jaar de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt sterk toe. flatexDEGIRO heeft daarom de strategische keuze gemaakt om meer internationaal talent aan te trekken om zo de groeidoelstellingen te realiseren. Het bedrijf heeft zich gerealiseerd dat de ambitieuze groeidoelstellingen lastig te realiseren zijn als het zich alleen op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft richten. De eigen HR-organisatie heeft echter de handen vol aan het onboarden van nieuwe medewerkers en de dagelijkse HR-activiteiten. Daarom is ervoor gekozen een passende externe partner te zoeken met kennis van de internationale arbeidsmarkt.

Relocation en immigratie is voor veel scale-ups een ingewikkeld en complex proces.

Na een aantal intensieve strategische sessies is in december 2021 de keuze gevallen op Your Talent Agency. Zij gaan de relocations van de internationale werknemers van flatexDEGIRO naar Nederland verzorgen. Relocation en immigratie is voor veel scale-ups een ingewikkeld en complex proces, maar belangrijk om de groeidoelstellingen te behalen. flatexDEGIRO legt het volledige relocation-proces in handen van Your Talent Agency. Vanaf het moment dat de arbeidsovereenkomst tussen flatexDEGIRO en de kandidaat is getekend, neemt Your Talent Agency het gehele relocation-proces over.

Eén aanspreekpunt

De aanpak van één aanspreekpunt voor zowel klant als kandidaat maakt het proces eenvoudig en transparant. Een gebruiksvriendelijk cloud based platform maakt het gehele proces inzichtelijk voor alle betrokken partijen. ’Your Talent Agency zorgt ervoor dat alles tot in detail is geregeld voor nieuwe collega’s uit het buitenland. Het contact is heel persoonlijk, snel en ze hebben een can-do-mentaliteit’, vertelt Anne Homan, HR Officer bij flatexDEGIRO.

Een cloud based platform maakt het gehele proces inzichtelijk voor alle betrokken partijen.

‘Met deze samenwerking kan flatexDEGIRO zich focussen op zijn groeistrategie. Toekomstige werknemers worden door Your Talent Agency volledig ontzorgd en kunnen zo snel aan de slag voor flatexDEGIRO’, zegt Sacha Martina, CEO bij Your Talent Agency.

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners