Funny Friday: als IKEA-recruiter kom je graag bij de mensen thuis

Op sollicitatiegesprek gaan is altijd spannend. Niet alleen het gesprek zelf, maar ook: kun je de weg wel vinden? En ben je op tijd? IKEA haalt al die zorgen bij de kandidaat weg door de mogelijkheid te bieden om gewoon thuis te solliciteren.

Laura Bosua Op 08 november 2019 Gem. leestijd 3 min537x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: als IKEA-recruiter kom je graag bij de mensen thuis

Thuis voel je je het meest op je gemak en thuis is bovendien ‘de belangrijkste plek op aarde’, zo vindt IKEA. Waarom dan niet het sollicitatiegesprek bij de kandidaat thuis laten plaatsvinden?

Natuurlijk inclusief fika – een koffiemomentje met Zweedse lekkernijen.

IKEA Utrecht is de eerste die met deze pilot begint. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de concurrentie van andere werkgevers in de omgeving was er iets anders nodig om sollicitanten te trekken. Om de kandidaat het niet al te moeilijk te maken om naar de vestiging in Utrecht te gaan komen en omdat het gesprek informeler kan voelen door de vertrouwde omgeving, komt IKEA bij de sollicitant thuis langs. Natuurlijk inclusief Zweedse fika – een koffiemomentje met Zweedse lekkernijen.

Het mag ook op de vestiging

De stap van de Zweedse meubelgigant past helemaal in de bedrijfsfilosofie van thuis als ‘de belangrijkste plek op aarde’. Door potentiële nieuwe werknemers de mogelijkheid te bieden om thuis te solliciteren, hoopt IKEA dan ook meer mensen enthousiast te maken om te reageren op een van de vacatures. Maar het sollicitatiegesprek thuis is natuurlijk niet verplicht. Kandidaten mogen ook altijd naar de vestiging zelf komen als ze daar de voorkeur aan geven. Op Twitter werd in elk geval al enthousiast gereageerd op de innovatie:

Zelf een leuk idee voor Funny Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Funny Friday. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten!

Tags:
Deel dit artikel:
Laura Bosua

Laura Bosua

Redacteur bij Werf& Media

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
DPG Recruitment
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.