Funny Friday: het dure lijntje van een Nederlandse recruiter in Engeland

Post-its, pennen, snoepjes: dat is wat de gemiddelde recruiter in zijn bureaulaatje heeft liggen. Dat gold helaas niet voor Pieter van Oorschot, de 27-jarige Nederlandse managing director van een recruitmentbureau in Portsmouth...

Redactie Op 27 september 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 468x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: het dure lijntje van een Nederlandse recruiter in Engeland

Van Oorschot bleek namelijk voor 14.500 Britse pond aan cocaïne in zijn bureaulaatje te hebben verstopt. De ontdekking kwam aan het licht toen hij staande werd gehouden door politie tijdens het autorijden. In de Mercedes van Van Oorschot vonden agenten eerst vier kleine zakjes met cocaïne en twee mobiele telefoons – eentje met boodschappen erop die duidelijk waren bedoeld om mee te dealen.

In de Mercedes van Van Oorschot vonden agenten eerst vier kleine zakjes cocaïne.

Vervolgens vonden de agenten in het kantoor van de toprecruiter nog eens een hoop van de harddrug. Dat heeft nu grote gevolgen voor de 27-jarige Nederlander. Hij mag de komende 2 jaar en 9 maanden even niet meer recruiten, maar zal die tijd in de gevangenis spenderen.

‘Bijna import-kwaliteit’

Het ging om cocaïne met ‘bijna-import kwaliteit’, aldus de politie. Het bureau van Van Oorschot, NRS Recruitment, was in juli in de financiële problemen gekomen, aldus The Portsmouth News, en de eigenaar heeft toen de ook naar eigen zeggen ‘stomme beslissing’ genomen om daaruit te willen komen door drugs te gaan dealen. Wij houden het daarom voorlopig maar bij post-its in ons laatje…

Zelf een leuk idee voor Funny Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Funny Friday. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners