Funny Friday: targets gehaald? Dan vrijdagmiddag vrij

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: minder tijd besteden aan werk, maar wel je targets flink overschrijden. Een Brits recruitmentbedrijf is het toch gelukt, door een vrije vrijdagmiddag in het vooruitzicht te stellen.

Redactie Op 13 december 2019
Gem. leestijd 2 min 223x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: targets gehaald? Dan vrijdagmiddag vrij

Drie maanden geleden bedachten de medewerkers van ISL Recruitment uit Bristol, tijdens een lunch een plan: wat als we nou eens vrij zouden krijgen op de vrijdagmiddag, als we tenminste 150 procent van onze targets voor die week hebben gehaald?

De omzet is naar eigen zeggen met maar liefst 41% verhoogd sinds dit plan is ingegaan.

Directeur Alan Furley kon het idee wel waarderen, en besloot zijn instemming eraan te geven. Geen slechte beslissing, want sinds de invoer van het systeem ging de omzet sky high. Het succes van het idee kwam voor Furley zelfs ‘als een shock’, zo zegt hij: de omzet is naar eigen zeggen met maar liefst 41% verhoogd sinds dit plan is ingegaan. Bovendien zeggen de werknemers ook gelukkiger te zijn geworden met hun baan.

Kortetermijndoel

Furley denkt dat het systeem zo goed werkt, omdat het gaat om een duidelijk kortetermijndoel: ‘Mensen merken dat als ze op dinsdag hun best doen ze drie dagen later daarvoor beloond worden in plaats van dat ze iets extra’s op hun loonstrookje zien na drie maanden. Bovendien is de sfeer op kantoor nu veel positiever.’ De maatregel stimuleert innovatie, en risico’s durven nemen, zegt Furley. Bovendien helpen collega’s elkaar nu vaker. Het team van 30 mensen heeft al 5 van de afgelopen 12 weken de targets gehaald en heeft bovendien 38% meer kandidaten aangenomen voor hun klanten.

The gift of time’, noemt Furley de bijzondere bonus. Jaloers dat jij wél op je vrijdagmiddag moet werken? Je zou dit artikel natuurlijk aan je baas kunnen laten lezen…

Zelf een leuk idee voor Funny Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Funny Friday. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners