Future of Talent event 2013

Peter Boerman Op 09 september 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1190x gelezen
Deel dit artikel:

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in talent management en recruitment? Wat zijn de issues in 2014 en daarna? Hoe verhouden deze zich tot de HR-strategie, de strategische personeelsplanning en de optimale verhouding tussen vast en flex (‘workforce composition’)? Welke nieuwe technologieën helpen hierbij? Kevin Wheeler, oprichter van het Future of Talent Institute, spreekt wereldwijd over antwoorden op vragen als deze. Op 18 oktober a.s. deelt hij zijn kennis een dag lang in Nederland.

Concept werknemer verandert

De wereld verandert, het concept ‘werknemer’ verandert. Dit leidt tot vernieuwing van organisaties, andere arbeidsrelaties, andere vormen van talent management en recruitment. Door een scherp beeld te vormen van ontwikkelingen en alternatieve reacties hierop, kunnen organisaties tijdig inspelen op nieuwe behoeften. Kevin Wheeler adviseert Fortune 500 bedrijven, start-ups en non-profit organisaties, in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Zo ziet hij van nabij de vele bewegingen in arbeidsrelaties.

Wisselwerking

Gastspreker is Keith Robinson, oprichter van het tijdschrift Personnel Today en specialist in media voor recruitment. Hij spreekt over nieuwe media voor de werving van talent. Belangrijk tijdens de dag is de wisselwerking tussen de aanwezigen: senior professionals in HR, recruitment en talent management. Gastheer is Frank Roders, oprichter van Compagnon, ERI en Recruiters United.

Het ‘Future of Talent Event, editie 2013’ vindt plaats op vrijdag 18 oktober a.s. van 9.00 tot 17.00 uur in het prachtige hotel Karel V in Utrecht. Alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden, is te vinden via deze link. Verdere informatie is verkrijgbaar bij Compagnon: 079-3631680. Het is een veelbelovende dag; heel graag tot dan!

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners