'Goede mensen vinden blijft wereldwijd een uitdaging'

Peter Boerman Op 29 september 2015 Gem. leestijd 1 min1129x gelezen
Deel dit artikel:
'Goede mensen vinden blijft wereldwijd een uitdaging'

Vooral in technische en innovatieve sectoren is het wereldwijd nog steeds ‘een uitdaging’ om voldoende geschikte arbeidskrachten te vinden. 

Met name in Europa en de Verenigde Staten is de arbeidsmarkt voor professionals ‘krap’, blijkt uit een grootschalig onderzoek dat Hays met Oxford Economics uitvoerde in 31 landen. Bij steeds meer organisaties blijven belangrijke vacatures langdurig openstaan. Nederland scoort op dit gebied overigens iets beter dan gemiddeld: de werkloosheid onder professionals laat hier een daling zien naar 7,1 procent, ten opzichte van 7,4 procent in 2014.

Vooral in Noord-Europa

Het krapper worden van de arbeidsmarkt is met name te zien in de landen die in het afgelopen jaar een sterke groei lieten zien, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Spanje. In de BRIC-landen – Brazilië, Rusland, India en China – laat de economische groei een vertraging zien, waardoor de vraag naar arbeidskrachten juist is verminderd. Nederland staat met landen als België, Singapore, Hong Kong en Italië onderaan de lijst naar krapte op de arbeidsmarkt, met relatief lage scores op gebieden als loondruk (in beroepen voor hoogopgeleiden) en mismatch op de arbeidsmarkt.

hays 2

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ