Ook recruiters hebben goede voornemens (en wij zetten ze op een rijtje)

Redactie Op 04 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 687x gelezen
Deel dit artikel:
Ook recruiters hebben goede voornemens (en wij zetten ze op een rijtje)

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Januari is vooruitbliktijd. In een korte serie kijken we samen met experts uit het veld vooruit naar het komende jaar. Vandaag de laatste aflevering: de goede voornemens.

Zelf willen we in 2019 nóg betere content leveren, onszelf meer laten zien, meer contact met onze lezers (we bellen je graag!) én krijgen we dit jaar een geheel nieuwe website. Dat zijn dus ónze goede voornemens. Maar hoe zit het met onze experts?

Van betere hires tot: geen goede voornemens meer

Betere hires is iets wat je vaak bij hen terughoort. Zo wil Annelies Graafland het aanbod van arbeidsmarkt en vraag nog beter op elkaar laten aansluiten door middel van bewustwording. Volgens haar hebben mensen uit verdwijnende beroepen namelijk voldoende competenties om nieuw werk op te pakken. Ook Anouk Kon kijkt naar de kwaliteit, want: ‘Kwantiteit is niet altijd de beste match. Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal en dus moeten we met minder bias en een meer menselijk proces gaan matchen op de ideale kandidaat.’

‘We moeten met minder bias en een meer menselijk proces gaan matchen op de ideale kandidaat’

Jeroen Moerenhout zal in 2019 nog meer het evangelie prediken rondom arbeidsmarktanalyse, recruitment en talent management. Maar vergeet de ontwikkeling ook niet: ‘Met name in het vakgebied arbeidsmarktanalyse. Daar is nog een wereld te winnen, ook voor mezelf’! En ook wij worden meegenomen in de goede voornemens, want Martijn Smit wil graag meer voor Werf& schrijven en nóg meer hameren op recruitment-etiquette. Dan weet je dat alvast.

Nog meer moois maken

Natuurlijk wilden de experts ook nog meer mooie arbeidsmarktcampagnes maken, groeien en verbeteren, maar dat spreekt voor zich. Wat was dan het beste voornemen? Dat was dat van Frank Roders: ‘Ervoor zorgen dat ik begin 2020 niet weer goede voornemens hoef te hebben.’

Lees verder in deze serie:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners