Goud op de Werkvloer plaatst 150e topsporter

Peter Boerman Op 10 augustus 2012
Gem. leestijd 2 min 1703x gelezen
Deel dit artikel:
Goud op de Werkvloer plaatst 150e topsporter

Cricketinternational Eric Szwarczynski heeft als 150e topsporter een baan gevonden via het Goud op de Werkvloer-programma van NOC*NSF, Randstad en stichting Sport & Zaken. Namens alle topsporters die met dit programma een baan vonden, ontving minister Schippers (VWS) gisteren een medaille.

Het goede voorbeeld

De minister kreeg de medaille uitgereikt op de Clipper Stad Amsterdam in Londen ter ere van de 150ste succesvolle plaatsing dankzij het programma Goud op de Werkvloer. Programmamanager en oud-olympiër Bram Ronnes, bedankte Minister Schippers hiermee voor haar steun aan het programma. De minister verdient de medaille omdat ze bijdraagt aan een topsportcultuur in Nederland: ze voorziet in faciliteiten voor topsporters, verleent hiervoor subsidie en geeft zélf het goede voorbeeld omdat haar Ministerie bronzen roeister Nienke Kingma in dienst heeft.

Tweede carrière voor actieve topsporters

NOC*NSF, Randstad en stichting Sport & Zaken spraken in 2009 af binnen drie jaar minimaal 100 actieve en gestopte topsporters te begeleiden naar een passende baan bij een topsportvriendelijk bedrijf. Hierdoor kunnen sporters een tweede carrière opbouwen na(ast) hun sport. Dat streven is met de plaatsing van de 150e topsporter, cricket international Eric Szwarczynski, als assistent controller bij Albron ruimschoots gehaald.

Naast Szwarczynski stroomden de afgelopen drie jaar topsporters als Erben Wennemars, Bob de Jong en Moniek Kleinsman (schaatsen), Sjoerd Hamburger (roeien), Wieke Dijkstra , Floris Evers (hockey) en Kitty Bravik (judo) door naar zo’n baan. Op de Clipper in Londen waren naast minister Schippers mede-initiatiefnemers André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF en Ton Hopmans, HR directeur Randstad aanwezig.

Goud waard

Minister Schippers over Goud op de Werkvloer:’Topsporters zijn gedreven energieke mensen die goud waard zijn voor een werkgever. Voor de flexibiliteit die nodig is om te kunnen presteren krijgt de werkgever veel terug. Goud op de Werkvloer is zeer succesvol en we blijven dit dan ook enthousiast steunen. Werkgevers, pak uw kans!’

André Bolhuis Voorzitter NOC*NSF: ‘Je denkt er nu tijdens deze fantastische Olympische Spelen niet direct aan, maar er is ook een leven naast en zeker na de sport. We zijn al die bedrijven en overheden dankbaar dat ze met NOC*NSF en Randstad samen willen werken en topsporters tijdens of na hun sportcarrière in dienst nemen.’

Topsporter Eric Szwarczynski over zijn nieuwe werkgever: ‘Albron biedt mij de unieke kans om kennis en ervaring op te doen buiten het cricketveld. Ik hoop de kwaliteiten die ik jarenlang met mijn sport op heb gedaan te kunnen toepassen binnen de organisatie, om zo mijn eigen bijdrage te leveren. Goud op de Werkvloer is al jarenlang bezig dit soort kansen voor topsporters te creëren en hopelijk volgen andere bedrijven het voorbeeld van Albron.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners