Haal het beste in je kandidaat naar boven – DWW13

Peter Boerman Op 12 december 2013
Gem. leestijd 2 min 1151x gelezen
Deel dit artikel:
Haal het beste in je kandidaat naar boven – DWW13

Een aantal ‘special guests’ neemt voorafgaand aan het reguliere programma van De Wereld Werft deel aan een exclusieve sessie met Huub van Zwieten. Zij zijn de prijswinnaars van de vroegboekactie voor inschrijving van het evenement. Centraal thema stellen ze gezamenlijk vast. Werf& doet verslag van deze sessie en het programma dat vandaag nog volgt.

Als werken niet als werken voelt

Huub van Zwieten is ‘life & career innovator’ en eigenaar van TalentFirst Nederland BV. In zijn ogen zou iedereen die baan moeten zoeken, waarin je met zoveel plezier actief bent, dat werken helemaal niet voelt als werken. Als je passie en je baan samenvallen, dan komt een ongekende kracht in je naar boven.  Als je iets doet dat heel dicht bij je persoonlijkheid ligt, dan gaat werken heel natuurlijk en kom je vanzelf tot optimale resultaten. Motto van Huub is dan ook:  ’embrace life through work’.

Jezelf blijven in je werk of juist niet?

Binnen dit thema komen talloze vragen op, waarover vol passie wordt gediscussieerd. Hoe komt het dat zoveel mensen in ons vakgebied het moeilijk vinden om zichzelf te blijven in hun werk? Hoe voorkom je dat mensen een andere pet op zetten als ze gaan werken? Of is het in sommige beroepen juist nodig om een soort masker te dragen? Hoe zorg je ervoor dat je een goede balans vindt tussen je hiring manager en je potentiële kandidaat? Waar vind jij je kracht? Onder het motto: ‘je moet wel professioneel zijn’, laten veel mensen ook juist dat stukje van zichzelf thuis, dat hen juist bijzonder en krachtig maakt. Toch is het volgens de deelnemers ook belangrijk om ‘organisatiesensitief’ te zijn en rekening houden met de persoon die je tegenover je hebt. In ons vakgebied is het immers belangrijk om te zorgen dat er een goed contact tot stand komt.

Wat is jouw rol en hoe krijg je het voor elkaar?

Als recruiter en arbeidsmarktcommunicatieprofessional kan je kandidaten helpen hun droombaan te vinden. Belangrijke vraag is hoe je de lichtjes in de ogen van je kandidaat kan laten schijnen, zodat je weet dat hij of zij precies op zijn plek zit. Wat is jouw rol hierin? Hoe krijg je het voor elkaar? Eerste tip van deelnemers is eerlijk en open zijn, dingen niet mooier voorstellen dan het is. Verder is het essentieel goed door te vragen bij je vacaturehouder.

Selecteren en dan verder?

Een deelnemer brengt de vraag in hoe je precies die mensen kunt preselecteren die geknipt zijn voor de baan? Hoe kan je goed overbrengen hoe fantastisch de baan is en voor wie hij nou exact geschikt is? Mooie tip is om bijvoorbeeld een rolmodel aan het woord te laten over de baan, zodat het gevoel wordt overgebracht. Sluit in je arbeidsmarktcommunicatieuitingen daarbij aan, zodat er één beeld ontstaat. Vervolgens vraag je ook bij de kandidaat heel goed uit, waarbij je goed kijkt naar persoonlijkheid en drijfveren. Vervolgens rijst de vraag hoe je ervoor zorgt dat bij de onboarding en de verdere loopbaan wordt gezorgd dat de match blijft bestaan.

Een droombaan maak je zelf

Conclusie van de sessie is dat recruiters een hele belangrijke rol spelen in de carrière van mensen, maar uiteindelijk heeft de kandidaat een centrale rol. Want: ‘een droombaan maak je zelf’.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners