Zo leuk was het Recruitment Leaders Event over Total Talent Acquisition

Een groot aantal Nederlandse recruitment leaders was gisteren te gast bij HeadFirst in Hoofddorp, voor een event over Total Talent Acquisition. Wat staken zij daar zoal op? Een impressie, aan de hand van de foto’s.

Peter Boerman Op 17 november 2022
Gem. leestijd 4 min 393x gelezen
Deel dit artikel:
Zo leuk was het Recruitment Leaders Event over Total Talent Acquisition

Het was op 16 november 2022 voor de allereerste keer dat Hoofddorp de locatie was voor het Recruitment Leaders Network, het onregelmatig bijeen komende – invitation only – netwerk van Nederlandse recruitmentmanagers. Maar wat een mooie eventlocatie kregen ze er voorgeschoteld, te gast bij het nieuwe hoofdkantoor van HeadFirst! Wat kregen ze er echter voorgeschoteld qua inhoudelijke content? Een kleine impressie.

Dagvoorzitter Marieke Wehner trapte de middag af met aanvankelijk wat bibbers, maar gooide al snel de schroom van zich af. Zeker toen ze het over haar laarzen mocht hebben.

HeadFirst-CEO Marion van Happen heette iedereen vervolgens welkom in de mooie ronde zaal, en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om iedereen te vertellen over de 16.000 mensen die het bedrijf door heel Nederland heeft werken, en de 2,2 miljard omzet die dat dit jaar oplevert.

Steven Ehrlich (Radancy) liet vervolgens in een vlotte presentatie zien hoe je moet opvallen tussen een zee aan vacatures: met goede verhalen.

Waarna Helen Bostock, Head of Talent bij de Luxemburgse financiële dienstverlener Alter Domus, het podium betrad, met een duidelijke case vertelde hoe je dat in de praktijk kunt doen, dat anders benaderen van de kandidaat.

De laatste Engelstalige spreker van de dag was Danny Hodgson, die zijn publiek meenam in de voorspellende gaven van zijn product: Foresight. De truc: hiring managers frequent vragen naar hun behoeftes, zodat je die steeds beter én steeds tijdiger kunt leren inschatten.

De jeugd van tegenwoordig

Na de pauze gingen we in het Nederlands verder, waar de 23-jarige Emma Agricola de geheimen van ‘de jeugd van tegenwoordig’ ontleedde. Want het is als HR-manager van vandaag misschien continu koorddansen om met ze om te gaan, praat gewoon met ze, en het blijkt dat het gewoon mensen zijn, zo was haar boodschap.

Waarna Geert-Jan Waasdorp de vloer nam om in sneltreinvaart 10 ‘controversiële stellingen’ erdoorheen te jassen. Van OnlyFans tot TikTok: alle trends en ontwikkelingen in recruitment – en ver daarbuiten – kwamen weer voorbij.

Aan Anke Reusken om vervolgens het waarschijnlijke hoogtepunt van de middag te verzorgen: een uitgebreid inkijkje in de recruitmentkeuken van A.S. Watson. Met onder meer innovatieve ideeën als samen kunnen solliciteren met je beste maatje, én een verhuisservice: als je van Eindhoven naar Groningen voor je studie verhuist, dan kun je daar zó weer bij Kruidvat aan de slag.

De uitsmijter van de dag was Jeroen Tijink van Techsharks, die het onder meer had over ‘de man op de maan’ die elk bedrijf zou moeten willen hebben.

Jack van Emden (gemeente Rotterdam) vertelde na afloop aan twee Inges wat hij er zoal van vond.

Het HeadFirst-pand van de buitenkant, met de duidelijke ronde, rode zaal waarbinnen het evenement zich afspeelde.

De setting met tafels zorgde voor geanimeerde gesprekken.

En ook hier was weer volop gelegenheid voor van die mooie foto’s, waarvan je later als je thuiskomt wel eens denkt: oja, wat was dat ook alweer?

Een rond scherm geeft eigenlijk altijd wat te kijken.

Geboeid publiek, zoals hier links Roeland van Laer, auteur van Het einde van HRM.

Ook bij de borrel bleef de sfeer er nog lang behoorlijk goed in zitten. Want zo zie je maar weer: ook in Hoofddorp kan het best gezellig zijn.

Lees ook

Foto’s: Jasper Spanjaart

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners