Helemaal verdwenen of allemaal talentconciërges? (4 scenario’s hoe recruitment eruit kan zien in 2028)

Kunstmatige intelligentie als ChatGPT zal alles veranderen, zegt Kevin Wheeler. Maar hóé gaat het vak dan veranderen? Zullen recruiters niet meer nodig zijn? Of gaan ze juist iets heel anders doen? De recruitmentgoeroe schetst 4 toekomstscenario’s.

Jasper Spanjaart Op 23 oktober 2023
Gem. leestijd 5 min 300x gelezen
Deel dit artikel:
Helemaal verdwenen of allemaal talentconciërges? (4 scenario’s hoe recruitment eruit kan zien in 2028)

Als de uitvinding van het vuur. Vraag Google-CEO Sundar Pichai hoe hij de ontwikkeling van A.I. ziet, en hij komt met deze vergelijking. Zó groot is volgens hem de impact ervan. Maar in deze nieuwe realiteit, wat gebeurt er dan met recruitment? En ook belangrijk: wat gebeurt er met recruiters? ‘A.I. verandert alles’, aldus Kevin Wheeler. ‘Computers spreken binnenkort op een niveau waarop mensen niet meer kunnen zien of ze met een machine of een mens praten. Hoewel menselijk oordeel nog steeds nodig zal zijn, worden de traditionele taken van veel beroepen, zoals recruiters, waarschijnlijk vervangen door geautomatiseerde hulpmiddelen.’

Zulke middelen zullen ‘een enorm vergrote kennis hebben van menselijk sociaal gedrag na het analyseren van sociale media en online interactie. Met een volledig geheugen, enorme hoeveelheden informatie en het vermogen om gegevensbronnen te integreren en samen te voegen, is de kracht van A.I. bijna grenzeloos’, aldus de recruitmentgoeroe.

Vier scenario’s

De Future of Talent Institute-founder zette recent 4 scenario’s onder elkaar voor het jaar 2028. Een zinvolle exercitie, zegt hij. ‘Door na te denken over een aantal wilde mogelijkheden, zien we wat zou...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer weten?

Op 9 november vindt het eerste jaarcongres ‘AI & Recruitment 2023’ plaats. Op deze dag komen diverse topsprekers uit de sector spreken over de impact van A.I. op recruitment, zowel corporate als bureau. Ook zullen techspelers aan het woord komen die inmiddels ervaringen hebben op dit terrein en worden er diverse best practices gepresenteerd.

Inschrijven

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners