Hoe je als recruiter diversiteit en inclusiviteit het best kunt aanpakken

Diversiteit en inclusiviteit zijn hot topics. Maar hoe kun je als recruiter het beste met deze thema's omgaan? Je ontdekt het op 20 februari tijdens het Werf& Seminar Diversiteit & Inclusiviteit.

Redactie Op 30 januari 2020
Gem. leestijd 2 min 512x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe je als recruiter diversiteit en inclusiviteit het best kunt aanpakken

Recruiters hebben met de thema’s diversiteit en inclusiviteit vaak een haat-liefdeverhouding. Ze weten meestal dat ze te weinig ermee bezig zijn, maar roepen tegelijk ook vaak dat ze zelf geen vooroordelen hebben of accepteren dat het er gewoon bij hoort. Diversiteit en inclusiviteit staan dan ook niet altijd hoog op de agenda en er wordt weinig actief beleid op gevoerd.

We weten inmiddels dat divers samengestelde teams goed zijn voor de productiviteit, de innovatiekracht en een bredere klantenbase.

Opmerkelijk, want we weten inmiddels dat divers samengestelde teams goed zijn voor de productiviteit, de innovatiekracht en verbreding van de klantenbase. En dan hebben we het over échte diversiteit. Van multiculturele achtergrond tot leeftijd. Van gender tot handicap of cognitieve diversiteit.

Volop tips en tricks

En ook voor recruiters worden deze thema’s natuurlijk steeds belangrijker. In een krappe arbeidsmarkt kun je het je immers niet veroorloven om mensen langs de kant te laten staan. In het seminar Diversiteit & Inclusiviteit, dat Werf& op 20 februari in Breukelen organiseert, krijg je in één middag tips, tricks en inspiratie hoe je als werkgever of bureau aan de slag kunt gaan met deze belangrijke thema’s.

Diversiteit en inclusiviteit zijn geen doelen an sich, maar een middel om betere mensen aan te trekken.

Niet met diversiteit en inclusiviteit als doelen an sich, maar als middel om betere mensen aan te trekken voor betere teams voor de eigen organisatie of klanten. Met een expertsessie van Gene Jamieson, twee praktijkcases, waaronder eentje van Achmea, gepresenteerd door Siham Achahboun, en een Q&A met Najat Saidi en Annelies Graafland, is een mooi en … divers programma samengesteld. Martijn Hemminga is aanwezig om het programma in goede banen te leiden.

  • Kijk hier om alles te weten te komen over dit seminar of schrijf je hier meteen in.

seminar diversiteit en inclusiviteit

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners