Werf& Seminar: Diversiteit & Inclusiviteit - 6 april

Waarom een online seminar over Diversiteit & Inclusiviteit?

De thema’s diversiteit en inclusiviteit staan nog zelden hoog op de agenda. Er wordt nog (te) weinig actief beleid op gevoerd. Maar dat is ook een kans: het zijn dus topics waarop nog veel winst te behalen valt. Diverse teams zijn namelijk goed voor de productiviteit, winst, innovatiekracht en verbreding van de klantenbase. En dan hebben we het over échte diversiteit: van multiculturele achtergrond tot leeftijd, van sekse tot handicap en van chronische leeftijd tot neurodiversiteit. Diversiteit en inclusiviteit hebben vele voordelen, niet te vergeten dat je het bereik van jouw vacature ermee kunt vergroten.

Het wordt tijd om met zijn allen een stap naar voren te zetten. Op 6 april organiseren wij daarom het online seminar Diversiteit & Inclusiviteit. Tijdens dit event zetten wij diversiteit en inclusiviteit op de agenda van jouw organisatie en laten wij zien hoe je dit écht in de praktijk toepast. Zet jij deze stap mee? Schrijf je dan in voor dit event!

Inforgraphic Diversiteit & Inclusiviteit

Inforgraphic D&I

Download hele infographic

Wat kan je verwachten tijdens het online seminar Diversiteit & Inclusiviteit?

Het seminar Diversiteit & Inclusiviteit vindt online plaatst in Airmeet op 6 april tussen 13:00 en 16:00.

Martijn Hemminga is host en zal je door het seminar heen leiden met onderwerpen als:

Tussen keynotes zitten break-outs (korte presentaties) of rondetafelsessies (interactieve discussieroom) en aan het einde is er een mogelijkheid om na te praten en online te netwerken.

Hele programma

Tickets

Early Bird ticket
145
Dit tarief is geldig tot en met 10 maart
Dit tarief is niet meer geldig
Ticket
195
Dit tarief is geldig tot en met 1 april
Dit tarief is niet meer geldig
Last Minute ticket
245
Dit tarief is geldig tot en met 6 april
Koop jouw ticket

Redenen om naar dit online seminar te komen

We kunnen ons voorstellen dat je een drukke werkweek hebt en dat je al vaak online webinars bekijkt. Toch is dit een online seminar die je niet kunt missen:

  • Diversiteit is bijna het belangrijkste onderwerp dat recruiters dit jaar op de agenda hebben
  • Er komt nieuwe wetgeving op dit gebied, recruiters hebben hier een belangrijke rol in
  • Of het nou gaat om diversiteit op het gebied van leeftijd, geslacht, afkomst of anderszins, elke recruiter zou zich hierin moeten verdiepen.
  • We belichten het onderwerp van zoveel mogelijk kanten: met niet alleen theorie over hoe het zou moeten, maar ook praktijkverhalen van hoe het dan gaat, en welke dilemma’s je dan tegenkomt
  • Je weet minder dan je denkt, dat laten we zien: we leggen het bloot
  • Last but not least, veel praktijkvoorbeelden, waarmee je hands-on aan de slag gaat

Alle rede om je in te schrijven voor dit online seminar:

Inschrijven

 

Programma

13:00
13:10
13:20
13:30
13:40
13:50
14:00
14:10
14:20
14:30
14:40
14:50
15:00
15:10
15:20
15:30
15:40
15:50
16:00
Programma Seminar Diversiteit & Inclusiviteit
Programma Seminar Diversiteit & Inclusiviteit
Programma Seminar Diversiteit & Inclusiviteit
Opening Seminar

Meerwaarde van diversiteit en inclusie op de werkvloer
Keynote door Diversiteit in Bedrijf (SER) - Meerwaarde van diversiteit en inclusie op de werkvloer
13:10 - 13:40
Hussein Adam Dia
Sociaal-Economische Raad - Diversiteit in Bedrijf (SER)

Hussein Adam Dia staat stil bij de waarom van diversiteit en inclusie op de werkvloer en hoe je als organisatie zelf hiermee aan de slag kunt. Ook vertelt hij hoe Diversiteit in Bedrijf, een project van de SER (Sociaal-Economische Raad) kleine en grote arbeidsorganisaties uit de private en publieke sector helpt om de diversiteit op de werkvloer te vergroten.

Diversiteit is een (dubbele) marathon en geen sprint
Keynote door EY - Diversiteit is een (dubbele) marathon en geen sprint
13:40 - 14:10
Anita Huijmans
EY

Diversiteit is een veranderproces die door de hele organisatie moet worden gedragen. Het gaat daarbij om het veranderen van cultuur, het systeem, het gedrag van de mensen en het beleid van organisaties. Het doel van Diversiteit en Inclusiviteit is dat iedereen die werkzaam is in je bedrijf zich welkom te laten voelen en dat iedereen zijn/haar unieke  zelf mee kan brengen naar het werk. Dit betekent voor de organisatie dat zij de beste talenten kan blijven aantrekken, het leidt tot meer innovatie, hogere medewerkerstevredenheid en uiteindelijk tot meer winst. Ondanks deze heldere businesscase blijft dit onderwerp voor veel organisaties weerbarstig. Welke ervaring heeft EY op dit onderwerp en wat zijn de belangrijkste interventies die ervoor hebben gezorgd om beweging te creëren?

Breakout ronde 1
14:10 - 14:30

Tijdens deze breakout ronde kan je kiezen uit het volgen van een breakout van
Rocki Howard van SmartRecruiters of
Marjan Stoit en Karin Björkman van Undutchables

Korte pauze

Breakout ronde 2
14:40 - 15:00

In deze tweede ronde met breakout sessies kan je kiezen uit een breakout van Indeed en van GITP.

Hoe maak je D&I van iedereen?
Keynote door de Politie - Hoe maak je D&I van iedereen?
15:00 - 15:30
Jowieke Lourens
Adviseur arbeidsmarktcommunicatie
Politie

Diversiteit & inclusiviteit staat al jaren op de agenda bij de politie, maar dat ging en gaat, niet vanzelf. Hoe zorg je ervoor dat het de gewoonste zaak van de wereld wordt binnen een organisatie die altijd onder en vergrootglas ligt? Marieken Westerink en Jowieke Lourens delen hun ervaringen hoe je D&I op de agenda krijgt en houdt en hoe zaken als motivatie, streefgetallen en een businesscase hieraan kunnen bijdragen.

Korte wrap up en afsluiting

Ronde tafel(napraat)sessies
15:35 - 16:00

Ronde tafel(napraat)sessies
15:35 - 16:00

Breakout 1
Breakout 1
Breakout 1
SmartRecruiters: Four Key Pillars to Diversity Hiring Success
14:10 - 14:30
Rocki Howard
SmartRecruiters

This session of Rocki Howard will:
* Navigate you through the four pillars of diversity hiring success
* Provide you with the core standards to help you achieve diversity hiring success
* Give you access to a Diversity Hiring Assessment which will provide you with specific actions you can take to improve your diversity hiring outcomes

This session is in English

Talent is overal. Vergroot je vijver; er is ruimte voor iedereen om te schitteren.
GITP: Als je goed kijkt zie je meer!
14:40 - 15:00
Alexandra de Mul
GITP

Er is ruimte voor iedereen om te schitteren; geloof in de kracht van talent. De wereld verandert steeds sneller. De globalisering gaat ontzettend hard, we hebben internet en kunnen de gekste uithoeken bereiken. Er is veel migratie, we werken langer door, veranderen vaker van baan, we werken met meerdere generaties in een team. We krijgen hoe langer hoe meer informatie te verwerken en hebben gezamenlijk steeds meer uiteenlopende vaardigheden nodig op dezelfde werkvloer en in de maatschappij. We hebben op iedere plek denkers en doeners nodig, vernieuwers en handhavers, superspecialisten en verbinders. Wie alleen blijft in de eigen kleine groep, zet zichzelf flink op achterstand.

Wij mensen zijn bijzondere wezens, in alle soorten en maten. Kleurrijk en talentvol, duister en rancuneus. Het zit allemaal in ons! Wat zit er in jou, wie ben jij, wat wil je zijn? Waar voel jij je thuis? Waar droom je over? Antwoorden liggen niet voor de hand en zijn uniek voor ieder individu. Antwoorden die belangrijker zijn dan ooit, maar die niet makkelijk te vinden zijn. Tech maakt onze wereld klein, laat ons in verbinding staan met wie en wat we ook maar willen. Wie ben je nu echt als mens? In een wereld van snelheid en verandering wil GITP inzicht bieden en geven wij duiding. We willen laten zien wat past en wat vooral niet. Hoe kunnen we onszelf verder brengen, alles uit onszelf halen? Te zijn zoals we gebakken zijn, met alle pracht en praal en al onze tekortkomingen. Door te geloven in de kracht van talent en dat er ruimte is voor iedereen om te schitteren. Nieuwe technologieën helpen ons daarbij. Om beter te kunnen kijken, richting te kunnen geven. Dat doen we vandaag, morgen maar ook in de verre toekomst. Ga je ook mee?

Na deze sessie weet je:
• dat talent overal is, maar dat je het moet zien
• hoe je je laat leiden door de beste mensen en niet door aannames
• hoe je kwaliteit in kaart brengt
• hoe je synergie creëert tussen verschillende soorten mensen, talenten en vaardigheden
• niet alleen hoe je diverse mensen aan tafel krijgt, maar ook hoe je ze aan tafel houdt

Breakout 2
Breakout 2
Breakout 2
Undutchables: 5 tips voor het creëren van een diverse en inclusieve work force
14:10 - 14:30
Karin Bjorkman & Marjan Stoit
Undutchables

Tijdens deze breakout ontvang je concrete tips om zelf aan de slag te gaan om een diverse en inclusieve workforce op te zetten. Denk aan het opzetten van een goed wervingsplan en draagvlak creëren, tevens geven we jullie een kijkje in de Zweedse keuken hoe zij dit aanpakken en wat wij hiervan kunnen leren.

Wat kun je doen om kandidaten effectiever en eerlijker te beoordelen?
Indeed: Herken en overwin onbewuste vooroordelen
14:40 - 15:00
Sara Cauwenbergh
Indeed

We willen allemaal uitzonderlijk getalenteerde mensen aannemen. In een ideale wereld zou iedereen dezelfde kansen krijgen op basis van zijn vaardigheden, ervaring en interesses. Woon onze sessie bij en leer hoe je onbewuste vooroordelen kunt herkennen en overwinnen, zodat je talent consistent en eerlijk kunt beoordelen. Tijdens deze sessie gaat zij in op het maken van moeilijke beslissingen in het recruitmentproces.
Eerste indrukken, stereotypen, uiterlijkheden en willekeurige inbreng kunnen elke fase van het recruitmentproces negatief beïnvloeden. Leer hoe je onbewuste vooroordelen kunt herkennen en overwinnen.

Na deze sessie weet je:
- hoe instinctieve eerste indrukken onze beslissingen in het recruitmentproces beïnvloeden;
- wat je kunt doen om kandidaten effectiever en eerlijker te beoordelen;
- wat de vijf belangrijke momenten zijn waarop menselijke vooroordelen er onbedoeld voor kunnen zorgen dat talent over het hoofd wordt gezien.

Programma Seminar Diversiteit & Inclusiviteit
Breakout 1

Onze eventpartners:Bekijk alle partners

SmartRecruiters
Undutchables Recruitment Agency
Indeed
GITP