Werf& Seminar: Diversiteit & Inclusiviteit - 08/09/2020

Over het Seminar Diversiteit & Inclusiviteit

Over het seminar

Recruiters hebben met diversiteit en inclusiviteit een haat-liefdeverhouding. Ze weten dat ze er meestal te weinig mee bezig zijn, maar roepen daarentegen ook dat dat ze geen vooroordelen hebben of accepteren dat het er gewoon bij hoort. De thema’s diversiteit en inclusiviteit staan dan ook niet hoog op de agenda’s en er wordt weinig actief beleid op gevoerd. Dat is opmerkelijk, want diverse teams zijn goed voor de productiviteit, voor de innovatiekracht en voor verbreding van de klantenbase. En dan hebben we het over échte diversiteit. Van multiculturele achtergrond tot leeftijd. Van sekse tot handicap of chronische leeftijd.

In het seminar Diversiteit & Inclusiviteit krijg je in één middag tips, tricks en inspiratie hoe je als werkgever of bureau aan de slag kunt gaan met diversiteit & inclusiviteit. Niet als doel an sich, maar als middel om betere mensen aan te trekken voor betere teams voor de eigen organisatie of klanten. 

Schrijf je hier in.

Sprekers

Tijdens deze middag delen verschillende experts hun inzichten met jou en krijg je vanuit twee cases inspiratie om in 2020 diversiteit & inclusiviteit op de agenda te zetten en/of te houden. Met een expert sessie van Gene Jamieson, twee praktijkcases waardonder van Achmea, gepresenteerd door Siham Achahboun, en een Q&A met Najat Saidi en Annelies Graafland hebben wij een mooi divers programma samengesteld. Martijn Hemminga is  aanwezig om het programma in goede banen te leiden.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

 

  • Vanaf 12.30: Je bent welkom om een heerlijk broodje met ons mee te eten.
  • 13.00 : Aan de hand van de actualiteit neemt moderator Martijn Hemminga het onderwerp diversiteit & inclusiviteit door.
  • 13.15: Expertsessie door Gene Jamieson over het belang van diversiteit voor organisaties en hoe je hier aan de poort aan de knoppen kunt draaien.
  • 13:45: Praktijkcase: Zo gaat Achmea richting een inclusief recruitmentproces. Het gaat om kwaliteit” of “Wij willen wel, maar ze solliciteren niet”, veelgehoorde argumenten waar Achmea geen genoegen mee neemt. De afgelopen twee jaar is Achmea intensief bezig geweest met het inclusiever maken van haar recruitmentproces. In een korte periode is er veel geëxperimenteerd en zijn er concrete veranderingen doorgevoerd. Siham Achahboun, Programmamanager Culturele Diversiteit en Inclusie,vertelt ons meer over dit avontuur waarbij ze best practices zal delen voor inclusieve arbeidsmarktmarketing, werving en selectie.
  • 14:15 – 15:00 : Pauze
  • 15:00: Najat Saidi en Annelies Graafland beantwoorden vragen van het publiek en moderator Martijn  Hemminga over hoe je als werkgevers en intermediairs divers en inclusief kunt werven.
  • 15:25: Praktijkcase: Zo nudgen Ahold Delhaieze en Ministerie van VWS voor meer diversiteit. 

   Ahold Delhaize en het ministerie van VWS doen mee met de pilot Nudgen van het ministerie van SZW. In deze pilot wordt getest of werkgevers in hun werving en selectie een breder en diverser publiek kunnen aanspreken, om zo uiteindelijk de beste kandidaat aan te kunnen stellen. Jill Baltus, Eva Kuijer (beiden Ahold Delhaize) en Tamim Wakili (ministerie van VWS) nemen ons mee in hun aangepaste recruitment proces en hun eerste ervaringen. Wat gaat goed, wat was moeilijker en hoe krijg je hiring managers hierin mee? Tot slot wordt besproken wat deze inzichten betekenen voor jouw organisatie.

  • 16.00: Afsluiting van het seminar.

Investering

De investering voor dit event is € 295,- (exclusief BTW) per persoon.

Schrijf je hier in.

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

 • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.