Werf& Seminar: Diversiteit & Inclusiviteit - 08/09/2020

Over het Seminar Diversiteit & Inclusiviteit

Recruiters hebben met diversiteit en inclusiviteit een haat-liefdeverhouding. Ze weten dat ze er meestal te weinig mee bezig zijn, maar roepen daarentegen ook dat dat ze geen vooroordelen hebben of accepteren dat het er gewoon bij hoort. De thema’s diversiteit en inclusiviteit staan dan ook niet hoog op de agenda’s en er wordt weinig actief beleid op gevoerd. Dat is opmerkelijk, want diverse teams zijn goed voor de productiviteit, voor de innovatiekracht en voor verbreding van de klantenbase. En dan hebben we het over échte diversiteit. Van multiculturele achtergrond tot leeftijd. Van sekse tot handicap of chronische leeftijd.

In het seminar Diversiteit & Inclusiviteit krijg je in één middag tips, tricks en inspiratie hoe je als werkgever of bureau aan de slag kunt gaan met diversiteit & inclusiviteit. Niet als doel an sich, maar als middel om betere mensen aan te trekken voor betere teams voor de eigen organisatie of klanten.

Schrijf je hier in.

Uiteraard wordt dit seminar georganiseerd binnen de richtlijnen van het RIVM.

Sprekers

Tijdens deze middag delen verschillende experts hun inzichten met jou en krijg je vanuit twee cases inspiratie om diversiteit & inclusiviteit op de agenda te zetten en/of te houden. Met een expert sessie van Gene Jamieson, twee praktijkcases van Achmea en VodafoneZiggo en een Q&A met Najat Saidi en Annelies Graafland hebben wij een mooi divers programma samengesteld. Martijn Hemminga is aanwezig om het programma in goede banen te leiden.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Vanaf 12.30: Je bent welkom om een heerlijk broodje met ons mee te eten.
 • 13.00 : Aan de hand van de actualiteit neemt moderator Martijn Hemminga het onderwerp diversiteit & inclusiviteit door.
 • Belang van diversiteit voor organisaties
  Expertsessie door Gene Jamieson over het belang van diversiteit voor organisaties en hoe je hier aan de poort aan de knoppen kunt draaien.
 • Praktijkcase 1: Zo gaat Achmea richting een inclusief recruitmentproces
  Het gaat om kwaliteit” of “Wij willen wel, maar ze solliciteren niet”, veelgehoorde argumenten waar Achmea geen genoegen mee neemt. De afgelopen twee jaar is Achmea intensief bezig geweest met het inclusiever maken van haar recruitmentproces. In een korte periode is er veel geëxperimenteerd en zijn er concrete veranderingen doorgevoerd. Siham Achahboun, Programmamanager Culturele Diversiteit en Inclusie,vertelt ons meer over dit avontuur waarbij ze best practices zal delen voor inclusieve arbeidsmarktmarketing, werving en selectie.
 • Pauze
 • Q&A
  Najat Saidi en Annelies Graafland beantwoorden vragen van het publiek en moderator Martijn Hemminga over hoe je als werkgevers en intermediairs divers en inclusief kunt werven.
 • Praktijkcase 2: Diversiteit is nodig om succesvol te zijn 

  De ambities van VodafoneZiggo voor het binnenhalen van talent zijn gericht op vier pilaren: Ability, Gender, LGBT en Culturele Diversiteit. Pim Brouwer (Manager Diversiteit & Inclusion) en Martine Rietveld (Talent Sourcer) vertellen je hoe VodafoneZiggo succesvol zijn in het binnenhalen van divers talent.

 • 16.00: Afsluiting van het seminar.

Wijzigingen onder voorbehoud

Investering

De investering voor dit event is € 295,- (exclusief BTW) per persoon. Wil je dit seminar online volgen dan zijn de kosten € 195,- (exclusief BTW).

Schrijf je hier in.

Locatie

Dit seminar zou in eerste instantie plaatsvinden in Rotterdam, maar gezien het aantal aanmeldingen wijken we uit naar een grotere locatie in Utrecht. Uiteraard vindt dit event plaats volgend de richtlijnen van het RIVM. De locatie waar we jullie verwelkom op 8 september is Event Space, Europalaan 100 in Utrecht.

Kun je niet offline aanwezig zijn bij het seminar, dan kun je ook een online ticket kopen en het event vanaf kantoor of thuis volgen via een besloten stream.

 

Locatie

Europalaan 100
Utrecht
Nederland