House of Covebo groeit verder met overnames FID en Bis People

House of Covebo, voorheen Covebo Groep, heeft in de afgelopen maanden een akkoord bereikt over de overname van zowel Bis People en FID, groot in respectievelijk de bouw en techniek, en de afvalverwerking en recycling.

Peter Boerman Op 02 september 2022
Gem. leestijd 2 min 377x gelezen
Deel dit artikel:
House of Covebo groeit verder met overnames FID en Bis People

Met de overname wordt Bis People onderdeel van Effect Personeelsdiensten in Oldenzaal, dat zich in 2017 aansloot bij Covebo. De overname van FID, dat al bijna 30 jaar een bekende uitzendspeler is in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening, is onderdeel van een strategische heroriëntatie van de overkoepelende Fuhler Groep, die heeft besloten haar uitzendactiviteiten over te dragen aan House of Covebo. FID heeft met 7 vestigingen in Nederland, zo’n 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd in genoemde sectoren. De verwachte omzet van FID in 2022 is 22 miljoen euro.

Algemeen directeur Ciska van Huizen draagt na 25 jaar het stokje over.

Onder de vleugels van House of Covebo zal bij FID de huidige algemeen directeur Ciska van Huizen na 25 jaar het stokje overdragen aan Joris Levering, die nu nog eindverantwoordelijke is voor de commercie en operatie van het bedrijf. Hij zal inzetten op verdere groei in haar specialismes en toewerken naar landelijke dekking. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief. Na overname zullen de Fuhler Groep en FID hun commerciële relatie verder uitbouwen.

Verdere specialisatie

‘House of Covebo gelooft in de kracht van verdere specialisatie en de overnames passen hier volledig in. We zijn ervan overtuigd dat het specialisme van Bis People en FID én de slagkracht van House of Covebo een kansrijke en mooie toekomst opleveren’, reageert Henk Buitink, CEO van House of Covebo, op beide overnames.

‘Deze stap is gemaakt om klanten dezelfde kwaliteit te kunnen blijven leveren.’

Bis People is met name bekend vanwege zijn sterke focus op het uitzenden van vakspecifiek personeel bij landelijke bouwbedrijven. De huidige arbeidsmarkt dwingt Bis People verder te groeien, aldus het bedrijf. ‘Om klanten dezelfde kwaliteit te kunnen blijven leveren hebben ze deze stap gemaakt. Door zich aan te sluiten bij Effect kunnen zij verder floreren in deze nichemarkt. Door de versterking op het gebied van recruitment en het ontzorgen op de backoffice, kunnen zij blijven focussen op het leveren van kwalitatief, goed vakpersoneel’, aldus Buitink. Bis verwacht in 2022 een omzet van ongeveer 6,5 miljoen euro.

420 miljoen euro

De overnames passen in een reeks die House of Covebo de laatste jaren maakt. Het uitzendbedrijf heeft inmiddels dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn zo’n 3.500 vaklui werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Nog eens zo’n 6.500 medewerkers werken in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie.

De overnames passen in een reeks die House of Covebo de laatste jaren maakt.

House of Covebo heeft in 2021 een omzet van 420 miljoen euro gerealiseerd.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners