House of Talents vanaf vandaag live; wil verder groeien met midlance-model

Vanaf vandaag, 3 juli 2023, gaat voormalig Nederlands interim-netwerk The Human Network verder onder de naam House of Talents. Het doel: nog verder groeien met het in eigen huis ontwikkelde midlance-model.

Peter Boerman Op 03 juli 2023
Gem. leestijd 3 min 344x gelezen
Deel dit artikel:
House of Talents vanaf vandaag live; wil verder groeien met midlance-model

Recent onderzoek wijst uit dat 55% van de freelancers niet in vaste loondienst wil werken, omdat zij een voorkeur geeft aan de voordelen van het ondernemerschap. Maar als je een volledig freelance bestaan ook wat spannend vindt, is er natuurlijk ook nog altijd het zogeheten midlance-model dat de vrijheid van freelancen mét de voordelen van een vast dienstverband combineert. Het model is sterk in opkomst, en kent met de introductie van House Of Talents Nederland een ambitieuze nieuwe speler op de markt.

Met het in eigen huis ontwikkelde midlance-model wil House of Talents nieuwe kansen voor Nederlandse interim-experts creëren. Het midlance-model is in 1995 ontwikkeld door de grondleggers van The Human Network, dat nu dus House Of Talents heet. Het doel is de vrijheid van ondernemen met de voordelen van een vast dienstverband te combineren. Een midlancer is in vaste dienst en krijgt elke maand salaris uitbetaald, terwijl hij/zij geniet van de vrijheid van zelf-ondernemen zonder de acquisitie en administratieve taken van het freelancen.

Bevordert ondernemerschap

‘Onze unieke manier van werken bevordert het ondernemerschap’, aldus CEO Esther Scheffener. ‘Hierdoor halen onze experts het beste uit zichzelf en het bedrijf waar zij op dat moment actief zijn én excelleren zij in hun opdracht. Dit resulteert in tevreden experts en tevreden opdrachtgevers: wij zijn als interim-oplosser top of mind.’

Esther Scheffener

Het model van House of Talents biedt midlancers, net als freelancers, de mogelijkheid om zelf hun opdrachten en hun vakantiedagen te bepalen. Daarnaast stimuleert het model ondernemerschap en motivatie, zodat experts zelf kunnen bepalen in welke richting ze zich verder willen ontwikkelen, onder andere via de House of Talents Academy. Naast de vrijheid en de groeimogelijkheden die dit model met zich meebrengt, resulteert het in een lager verloop doordat House Of Talents experts aan zich weet te binden en te boeien. Dit draagt bij aan de continuïteit bij opdrachtgevers en waarborgt een langdurige samenwerking.

Welzijn prioriteit

Ook voor opdrachtgevers is de werkwijze van House Of Talents aantrekkelijk, aldus Scheffener. ‘Het welzijn en de ontwikkeling van de experts heeft de hoogste prioriteit, wat leidt tot een hoogwaardige dienstverlening en optimale tevredenheid. Het eerlijke en transparante beloningssysteem draagt aanzienlijk bij aan de betrokkenheid van de experts.’

‘De nieuwe naam zorgt voor een grotere bekendheid én een duidelijke positionering van onze internationale organisatie.’

Scheffener zegt daarnaast ‘trots’ te zijn op de nieuwe merknaam. ‘Een naam die ons netwerk nóg sterker verbindt en -letterlijk en figuurlijk- staat als een huis. Een merk dat staat voor high-end expertise en duurzame groei. En groeien, dát doen we samen, vanuit elk individu met het hele netwerk van House Of Talents. De naamsverandering zorgt voor een grotere naamsbekendheid én een duidelijke positionering van onze internationale organisatie. Daarom trappen we vandaag ook af met een opvallende campagne waarmee we het merk House Of Talents – onderdeel van World Of Talents – lanceren.’

12 domeinen

House Of Talents Nederland maakt deel uit van World Of Talents, dat de ambitie heeft om een Europees HR netwerk van knelpuntberoepen en talent management te zijn. World Of Talents heeft vestigingen in België, Nederland en Duitsland met meer dan 4.500 werknemers. House Of Talents Nederland levert interim-oplossingen met meer dan 1.000 interim-experts bij de opdrachtgevers in Nederland vanuit 12 domeinen (Data Talents, Dev Talents, Digital Talents, Engi Talents, IT Infra Talents, IT Test Talents, Integration & Application Talents, HR Talents, Leadership Talents, L&D Talents, Project & Change Talents, Public Talents, en recentelijk overgenomen: EMC Performance en Pragmatics).

Een nieuw logo aan de buitenmuur…
Muur met foto’s van alle experts
Het kantoor van House of Talents Nederland

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners