HRM in de Zorg congres

Peter Boerman Op 01 oktober 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 2239x gelezen
Deel dit artikel:
HRM in de Zorg congres

Op 18 september organiseerde CKC Seminars het congres HRM in de Zorg met als thema: Uitdagingen en oplossingen in Zorg & Welzijn. Met boeiende sprekers en inspirerende thema’s was het congres met 400 bezoekers helemaal volgeboekt. Werf& en Connexys  TV doen verslag.

Minder mensen, middelen en geld

Met de grotere zorgvraag, een tekort aan gekwalificeerd personeel, meer doen met minder mensen, middelen en geld rijst de vraag “Hoe voer je positief HRM beleid in uitdagende tijden?”. Een aantal verfrissende workshops en praktijksessies rond dit thema vulden deze dag.

Enthousiaste reacties

Het was vooral de keynote van Prof. Dr. Bas Haring ’s ochtends die voor veel gespreksstof en enthousiaste reacties zorgde. Hij gaf zijn eigen visie op oplossingsgericht HRM en stelde dat efficiënter werken niet altijd bijdraagt aan het werkplezier, iets wat zeker niet vergeten mag worden. Het ochtendprogramma werd vervolgd met praktijkcases en verschillende workshops.

Pim Vlaar van Antonius Zorggroep verzorgde de workshop “Recruitment organiseren in de wereld van morgen”. Hij deelde zijn ervaringen op het gebied van: zicht houden op uitstroom en toekomstige vacatures met een realtime arbeidsmarktscenario dashboard, recruitment digitaliseren en slagvaardig medewerkers werven via o.a. social media, medewerkerscommunicatie via een persoonlijk werkgeversportal, en hoe je HRM-software en eHRM handig kunt inzetten. Bekijk hier de presentatie van Pim Vlaar.

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners