Geïntegreerde webbased HR recruitment solution HROffice

Peter Boerman Op 16 juli 2013
Gem. leestijd 2 min 1561x gelezen
Deel dit artikel:
Geïntegreerde webbased HR recruitment solution HROffice

Recruitment solution provider HROffice heeft gisteren HROffice 6.0 gepresenteerd. Deze nieuwe release stelt organisaties in staat om online hun eigen HR recruitment solution, geheel naar eigen wens en behoeften, samen te stellen. Hiermee is de organisatie uniek in de Nederlandse markt en zal men later dit jaar ook de Belgische en Duitse markt betreden.

Volledig geïntegreerde oplossing

HROffice is op dit moment de enige organisatie in Nederland die een volledig geïntegreerde, webbased recruitment oplossing aanbiedt met onder andere modules voor vacature-en kandidatenbeheer, multiposting, werken-bij-sites, Facebook App, mobiel solliciteren, talentpools, screening en e-assessments. Veel recruitment systemen bevatten functionaliteiten die organisaties niet gebruiken maar waarvoor zij wel betalen. Bij dit pakket kunnen organisaties zelf, online, direct de modules activeren die zij nodig hebben. Zo bouwt men eenvoudig een recruitmentsysteem op maat en betaalt men alleen voor wat men daadwerkelijk gebruikt.

Nieuwe modules en functionaliteiten

Naast de vernieuwde, modulaire opzet zijn nog meer bijzondere functionaliteiten.  Met de “Vacature Analyse tool” kunnen organisaties bijvoorbeeld in één oogopslag – op vacatureniveau – kandidaten per status, het rendement per ingezet kanaal en de bron van sollicitanten bekijken. Indien men een werken-bij-site heeft, is het bovendien mogelijk om via Google Analytics, binnen de HROffice omgeving, een volledige analyse te krijgen over de bezoekers van de desbetreffende werken-bij-site. Doordat de recruitment applicatie meer inzicht biedt in de kandidatenstroom, kunnen recruiters hun werving- & selectie activiteiten efficiënter inrichten en zo hun vacatures nog sneller invullen.

Dynamic Reporting tool

Met de nieuwe Dynamic Reporting tool van HROffice kan men bovendien zelf snel en gemakkelijk rapportages creëren. Zo kan men geavanceerde analyses maken over o.a. doorlooptijden van vacatures in verschillende bedrijfsonderdelen, de conversie ratio’s van kandidaten in het sollicitatieproces bekijken of rapportages uitdraaien ter ondersteuning van specifieke KPI’s. Deze rapportages zijn volledig op maat en bevatten indien gewenst grafieken en variabele tabellen en kunnen automatische gegenereerd en gemaild worden.
Daarnaast is ook de webshop geheel vernieuwd en uitgebreid. Nieuw in de webshop zijn onder andere de Facebook App (voor het inrichten van een eigen carrièresite / vacaturetab op Facebook van waaruit kandidaten direct kunnen solliciteren), e-assessments, screening en de reeds genoemde HROffice modules.

De nieuwe versie van HROffice is vanaf vandaag, in een geheel vernieuwde look & feel, beschikbaar.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners