Ik Blink Groep breidt internationaal uit met overname van het Spaanse Temporales

Door het Spaanse Temporales over te nemen bouwt de tot nu toe op Nederland gerichte Ik Blink Groep meteen een strategische positie op in de internationale recruitmentmarkt. Hoe kwam het zover?

 

Peter Boerman Op 19 oktober 2022
Gem. leestijd 2 min 866x gelezen
Deel dit artikel:
Ik Blink Groep breidt internationaal uit met overname van het Spaanse Temporales

Joost Fiévez, CEO en eigenaar van Ik Blink Groep, zette recent zijn handtekening onder de overeenkomst van de overname van het Spaanse Temporales, een recruitmentbureau dat Zuid-Europese mensen bemiddelt naar betekenisvolle banen in Noord-Europa. Door deze overname bouwt de Ik Blink Groep een sterke, strategische positie op in de internationale recruitmentmarkt en is zij direct marktleider van de regio Zuid-Europa.

Uit recent onderzoek blijkt dat 25% van de Zuid-Europeanen onder de 30 jaar werkloos is.

Temporales speelt al 10 jaar in op de kloof tussen het personeelstekort in Noord-Europa en de beschikbaarheid van arbeidspotentieel in Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Vanuit de vestigingen in Madrid, Lissabon en Athene bemiddelt Temporales jaarlijks ruim 6.000 mensen naar banen in Nederland en Duitsland. Uit recent onderzoek van Eurostat blijkt dat 25% van de mensen onder de 30 jaar in Zuid-Europese landen werkloos is. Hierdoor groeit het aantal bemiddelingen naar Noord-Europese landen sterk. Temporales helpt jongeren aan banen binnen de sectoren Logistiek & Industrie, Hospitality, Zorg, Techniek, Finance en IT.

Grenzeloos groeien

De Ik Blink Groep, die al 5 jaar actief is in de Nederlandse recruitmentbranche en zo’n 120 medewerkers telt, verandert door deze overname haar focus van nationaal naar internationaal. En laat hiermee zien sterk in de Europese arbeidsmarkt te geloven. Ze gaat lopende partnerships met inleners, intermediairs en (toe)leveranciers versterken. Daarmee kan Ik Blink Groep organisaties in Nederland nog sneller van kwalitatief personeel voorzien. In de toekomst wil ze het marktaandeel in Duitsland uitbreiden en in het Verenigd Koninkrijk opbouwen.

‘Met de overname van Temporales laten we zien sterk in de Europese arbeidsmarkt te geloven.’


‘Met Temporales voegen we een zevende label toe aan het portfolio van de Ik Blink Groep, naast NuFlex, WerkmaX, Oak Safety, BouwMaten, OAK HRM en KR8 Werkkleding‘, aldus Joost Fiévez, CEO en eigenaar van de Ik Blink Groep. ‘Hiermee zijn we een internationale organisatie, en komt een langgekoesterde droom uit voor mij als Nederlander met Spaanse roots. Door de overname van Temporales kunnen we nog beter onze missie nastreven en een antwoord geven op de alsmaar toenemende vraag naar kwalitatief en duurzaam personeel.’

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners