Wat is de beste recruitmentsite van Nederland? Deze 12 maken er kans op…

Bas van de Haterd Op 25 september 2017
Gem. leestijd 6 min 9446x gelezen
Deel dit artikel:
Wat is de beste recruitmentsite van Nederland? Deze 12 maken er kans op…

Er zijn nog 12 recruitmentsites over die in november tot de beste van Nederland kunnen worden gekozen. Welke zijn dat? En wat kunnen we van al die sites leren?

Elk jaar worden op het Digitaal Werven-evenement de beste recruitmentsites van het land bekend gemaakt. Dit jaar is het voor het eerst ook voor het algemene publiek mogelijk om mee te stemmen. De jury heeft daarvoor 12 mogelijke kandidaten uitgekozen. Wie zijn dat, waarom zijn ze eigenlijk zo goed, en wat kunnen we van hen leren?

Op 2 november kennen we de winnaar

Hierbij een alfabetisch overzicht van de 12 genomineerden. Benieuwd naar wie uiteindelijk de allerbeste blijkt te zijn? Op 2 november weten we het. Maar eerst nog even stemmen natuurlijk…

dw werken bij coolblue recruitmentsites

#1. Coolblue: de vacature centraal

Wat doen ze zo goed? Een modern ontwerp, concrete cases, zoals 1-aprilgrappen, prachtige vacatures, in een eigen stijl, en heel mooie foto’s.

Wat kunnen we hiervan leren? Ondanks alle toeters en bellen staat de vacature hier echt centraal. En terecht. Want hoe je het ook wendt of keert, dat is toch waar mensen voor naar recruitmentsites komen.

dw werken bij deloitte recruitmentsites

#2. Deloitte: maak het je makkelijk

Wat doen ze zo goed? Deloitte had lang last van de wet van de remmende voorsprong, maar is nu weer helemaal terug met een flitsende en doeltreffende nieuwe site.

Wat kunnen we hiervan leren? Bijvoorbeeld hoe je het kandidaten makkelijk maakt om te solliciteren. Met simpele opties, die de kandidaat niet onnodig belasten.

dw werken bij dura vermeer

#3. Dura Vermeer: de eerste bouwer ooit

Wat doen ze zo goed? Een moderne homepage, met een snel filmpje en een hele hoop content. Allemaal niet gek, voor het allereerste bouwbedrijf ooit dat het tot een nominatie bij Digitaal Werven heeft weten te schoppen.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat het oog ook wat wil. En dat beeld goed werkt als je iemands aandacht wil en een verhaal wil vertellen. De foto’s die hier bij élke vacature staan laten het overtuigend zien, net als de mooie opmaak van de vacatures. Goed over nagedacht.

dw werken bij enexis

#4. Enexis: goed doordacht

Wat doen ze zo goed? Helder, eigentijds, eenvoudig, to-the-point, goed doordacht en mooi opgemaakt, valt op te maken uit de volledige review.

Wat kunnen we hiervan leren? Mooi onderdeel van deze site is de ‘Wie ken jij?’-button. Die knop maakt het makkelijk om via je LinkedIn-profiel te zien wie je al kent die hier werkt.

dw werken bij loterij recruitmentsites

#5. Goede Doelen Loterij: kleur en overzicht

Wat doen ze zo goed? Werken doe je bij… Die titel alleen is al goed, omdat-ie zo goed blijft hangen. Een heel andere site dan alle andere, maar wel erg kleurrijk en overzichtelijk.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat het niet gaat om hoeveel vacatures je open hebt staan, maar juist om hoe snel je ze weet te vervullen…

dw werken bij gvb recruitmentsites

#6. GVB: óók een site voor de zelfstandige

Wat doen ze zo goed? Heel veel informatie. Vooral in tekst, dat wel. En verder vooral: vacatures, vacatures, vacatures. Waarom het draait dus, op een recruitmentsite. Die vacatures zijn bovendien mooi vormgegeven, met goed kleurgebruik.

Wat kunnen we hiervan leren? Het Amsterdamse gemeentelijk vervoerbedrijf heeft niet alleen vacatures op de werkenbij-site, maar ook een aparte inhuursectie waar zelfstandig professionals zich mogen aanmelden als ze interesse hebben om voor het GVB te werken. Dat zie je nog lang niet overal, maar is wel een pluspunt!

dw werken bij macaw

#7. Macaw: mooie verleidingstrucs

Wat doen ze zo goed? Ook als niet heel groot bedrijf kun je blijkbaar een goede sollicitatie-ervaring bieden. Veel leuk beeld, per vacature een foto, grappige technische gimmicks, en mooie verleidingstrucs.

Wat kunnen we hiervan leren? Twee dingen vallen in het bijzonder op. Zo krijg je bij het sollicitatieformulier nog eens een klein stukje extra verleiding te zien (dat afhakers moet voorkomen). En je kunt bovendien niet alleen op functies zoeken, maar ook op rollen. Een aanrader waar ook andere sites iets aan zouden kunnen hebben!

dw werken bij ns

#8. NS: ruimte voor de recruiter

Wat doen ze zo goed? Er is duidelijk veel tijd en aandacht aan deze site besteed. Met vooral ook veel ruimte voor de recruiters van de NS, die persoonlijk goed aanwezig zijn.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat je ook een functie aan je recruitmentsite kunt toevoegen waarbij je je cv via Dropbox kunt uploaden. Dat maakt ook mobiel solliciteren makkelijk.

dw werken bij pwc recruitmentsites

#9. PwC: meteen een formulier

Wat doen ze zo goed? Ook weer duidelijk een andere site dan de andere. Verder bijvoorbeeld veel tekst in de vacatures, maar die staat dan wel weer in een groot lettertype dat lekker wegleest.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat het ook best een goed idee kan zijn om direct onder de vacature het sollicitatieformulier te zetten, dus zonder aparte doorklik. Je weet dan als sollicitant meteen wat je allemaal moet invullen.

dw werken bij tempo-team

#10. Tempo-Team: veel video

Wat doen ze zo goed? Veel video, duidelijk toegesneden op de jonge doelgroep. Daarnaast de helder vormgegeven mogelijkheid om met LinkedIn te solliciteren, en – goed voor de social proof – een ‘Wie ken jij bij ons?’-functie.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat twee knoppen soms toch echt beter is dan eentje.

dw werken bij tno

#11. TNO: de vacaturehouder is overal

Wat doen ze zo goed? Op de recruitmentsite van TNO staat altijd een fotootje van de hiring manager bij de vacature. En die loopt nog met je mee ook, zelfs totdat je gaat solliciteren. Da’s handig. En naar de sollicitatieknop is het ook niet bijster lang zoeken.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat het vaak de kleine dingen zijn die het hem doen. Zoals een cv dat je kunt uploaden, en waarbij dan gegevens in het sollicitatieformulier inlopen. Kleine moeite, groot plezier voor de sollicitant.

dw werken bij topdesk recruitmentsites

#12. Topdesk: creatief met taal

Wat doen ze zo goed? Na Macaw de tweede middelgrote IT’er tussen de nominaties. Met gewoon midden tussen de vacatures ineens foto’s en quotes van potentiële collega’s, en daarnaast bijvoorbeeld een goede sfeerfoto en heldere, aansprekende vacatureteksten.

Wat kunnen we hiervan leren? Dat je werkelijk elk onderdeel van je site creatief kunt benaderen. Zelfs een standaardzinnetje als ‘Acquisitie wordt niet op prijs gesteld’ kun je op een creatieve manier in een veel moderner jasje gieten. En dan komt het nog beter over ook!

bas van de haterd

2 november: Digitaal Werven

De auteur van dit artikel, Bas van de Haterd, is organisator van Digitaal Werven. Op 2 november vindt in Utrecht het evenement plaats dat volledig draait om de digitale sollicitatie-ervaring. Wie heeft dit jaar de beste werkenbij-site in Nederland? Op Digitaal Werven wordt het bekend gemaakt. Bekijk hier het volledige programma.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Bas van de Haterd

bij Digitaal-Werven
Bas van de Haterd is onder meer initiatiefnemer van Digitaal-Werven, een jaarlijks onderzoek naar welke organisatie kandidaten de beste sollicitatie-ervaring biedt, en samen met Werf& organisator van TA Live.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners