Hoe verleiden de winnende bureaus hun kandidaten in 2019?

Peter Boerman Op 22 mei 2019
Gem. leestijd 2 min 707x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe verleiden de winnende bureaus hun kandidaten in 2019?

Op 18 juni 2019 organiseert Werf& voor het eerst een Jaarcongres Bureaurecruitment, speciaal gericht op alle trends en ontwikkelingen in het verleiden van kandidaten.

In de huidige arbeidsmarkt geldt als nooit tevoren dat degene die de kandidaat heeft, de opdracht heeft. Het gevecht om de kandidaat is in volle hevigheid losgebarsten. Wie zijn de nieuwe winnaars? Op 18 juni vertellen een aantal van die winnaars in Utrecht hoe zij het hart van de doelgroep weten te veroveren. Welke strategie, data en technologische tools gebruiken zij daarvoor? Denk daarbij aan onderwerpen als:

 • De opkomst van platforms als gewild oriëntatiekanaal voor zelfstandigen en millennials
 • Pay-Per-Performance: nieuwe betaalmodellen, de ‘inkoop’ van sollicitanten
 • Smart Vacancies, als het antwoord op slechte niet-scorende vacatureteksten
 • Waarom nog searchen als je ook gematchte huntlijsten kunt krijgen?
 • Hoe plan je bureaurecruiters op basis van data, haalbaarheid en capaciteit?
 • Met originaliteit win je het hart van de lastige doelgroepen.
 • Flex eats fixed for breakfast: waarom bureaurecruiters winnen van de corporates
 • Mobile en ‘solliciteren in één klik’ levert 8x meer sollicitanten op

Kanteling in de markt

Momenteel is een kanteling in de markt te zien. Van praten zijn we gegaan naar ‘doen’. De nieuwe technologie is geïmplementeerd en de vruchten worden geplukt. Matches vinden automatisch plaats. Vacatureteksten worden geoptimaliseerd met behulp van algoritmes en de mobiele behoeften van de kandidaat komen centraal te staan. Bureaus en bureaurecruiters nemen daarin het voortouw en dat legt hen geen windeieren. Daarom is het Werf& Jaarcongres Bureaurecruitment niet alleen een must voor bureaus, bureaudirecteuren en -recruiters, maar ook voor de slimme en vooruitstrevende corporate recruiter die wil leren van wat er in de bureauwereld gebeurt.

Een paar highlights

Een paar highlights van het Jaarcongres Bureaurecruitment:

 1. Behalve met tech, is het de persoonlijke aandacht, de originaliteit en het lef waarmee je talent weet te verleiden. Dag1 en Het Nieuwe Recruitment zijn twee bureaus die dit bijna tot kunst hebben weten te verheffen en erover komen vertellen.
 2. Platforms springen handig in op een aantal van de belangrijkste drivers van millennials, namelijk: geld en flexibiliteit. De millennial wil regie op zijn opdracht- en werkgeverskeuze, net zoals de interim professional dat wil. Via platforms als YoungOnes en Planet Interim worden jaarlijks al tienduizenden professionals bemiddeld en dit aantal groeit snel. Wat betekent deze ontwikkeling?
 3. We gaan van post & pray, of: betalen per klik, naar de inkoop van sollicitanten. Je betaalt als bureau alleen nog maar als de sollicitant ook daadwerkelijk solliciteert. Een sollicitant kost tegenwoordig soms nog maar enkele euro’s. Het pay-per-performance-model gaat serieuze impact hebben op de manier hoe bureaus hun inbound marketing gaan organiseren. Jobboost.io zal hierop een mooie introductie geven.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners