JobAmbassadors.com: sociale vacaturesite

Peter Boerman Op 23 november 2012 Gem. leestijd 2 min1147x gelezen
Deel dit artikel:

De nieuwe vacaturewebsite Jobambassors.com wil de recruitmentmarkt opengooien. Zij gelooft dat mensen zelf weten wie in hun netwerk wel eens iets anders wil, en ook wie echt geschikt is voor een vacature. Door social media zijn onze netwerken bovendien groter dan ooit. Dit maakt mensen volgens Jobambassadors elkaars beste recruiter.

Ambassadors

Jobambassors.com noemt haar deelnemers Ambassadors. De site scant op verzoek van de Ambassador het Facebook en Linkedin-account en matcht het netwerk met de vacatures. Wanneer een Ambassador bijvoorbeeld veel ICT-managers in Maastricht in het netwerk heeft, dan zal JobAmbassadors vacatures voor ICT-managers uit Maastricht aan hem of haar matchen.  In de match tussen vacature en ambassador worden in het totaal 33 criteria meegenomen. Behalve dat er gematched wordt aan de hand van ‘harde’ criteria zoals werkervaring, opleidingsniveau en locatie wordt er ook gekeken naar ‘zachte’ criteria of de relatie tot het bedrijf. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of een ambassador fan is op Facebook of volgers kent op Linkedin van een bedrijf maar ook of er mensen in het netwerk van de ambassador bij het bedrijf werken of gewerkt hebben.

Betalen bij geschikte kandidaten

De werkgever betaalt pas op het moment dat er ook daadwerkelijk geschikte kandidaten solliciteren. Vooraf geeft de werkgever aan wat het hem of haar waard is een geschikte kandidaat uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan de ambassadors die deze kandidaten hebben aangeleverd.
Initiatiefnemer Siem van Bruggen: “Veel bedrijven willen aan de slag met social media voor het werven van nieuwe medewerkers, maar weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Met JobAmbassadors willen wij deze bedrijven de kans geven om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden die social media biedt. Via een gratis vacatureplaatsing kunnen wij een vacature aan honderden mensen met een relevant netwerk koppelen. De ambassadors kunnen de vacature naar een individuele kandidaat sturen of de vacature weer verder verspreiden in hun netwerk.

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency