Textkernel koppelt álle cv’s aan álle vacatures

Peter Boerman Op 18 maart 2014
Gem. leestijd 2 min 3600x gelezen
Deel dit artikel:
Textkernel koppelt álle cv’s aan álle vacatures

Alle voorhanden cv’s en vacatures in Nederland en omstreken doorzoeken, en die twee met elkaar matchen, het is mogelijk met de nieuwe versie van de matchingsoftware van Textkernel.

De uitbreiding van de zogenoemde ‘bi-directionele matching’ met Jobfeed, de vacature-miningtool van Textkernel, is een van de belangrijkste nieuwe features van de update van de nieuwe  Match!-software. Niet alleen kunnen gebruikers nu alle profielen in hun database matchen met hun eigen vacatures én met alle online vacatures in Nederland, Frankrijk en Duitsland, ze kunnen ook vacatures matchen met profielen in hun eigen databases en in externe databases, vacaturebanken en social media.

Twee kanten op

De mogelijkheid om twee kanten op te matchen met alle vacatures, verhoogt de kans om snel de relevante match te kunnen maken, aldus Kim Pieschel, namens Textkernel. ‘We structureren ongestructureerde tekst in cv’s en vacatures met cv- en vacatureparsing, en koppelen deze met onze semantische matchingtechnologie aan elkaar. Met Match! kun je nu rechtstreeks vanuit een cv of vacature zoeken. De technologie zet die tekst om in een zoekopdracht en matcht dit semantisch op de andere databases. De koppeling met Jobfeed zorgt er nu voor dat je rechtstreeks vanuit alle online vacatures kunt zoeken naar matchende profielen, of met een cv kunt zoeken naar een vacature die bij je past.’

Semantisch matchen

Textkernel heeft een grote database opgebouwd met onder andere functietitels, beroepen en opleidingsniveaus en deze allemaal gecategoriseerd. Match! maakt gebruik van deze kennis om semantisch te kunnen matchen, legt Pieschel uit, ‘wat wil zeggen dat de software probeert te begrijpen wat er in de teksten bedoeld wordt en de match niet alleen maakt wanneer exact dezelfde keywords in de teksten gebruikt zijn.’ (zie afbeelding)

bi-directioneel-matchen

Groot geworden

Het bedrijf, dat groot is geworden met cv-parsing en met het bijhouden van de online vacaturemarkt in Nederland, introduceert nog meer nieuwe features in de software Search! en Match!. Zo is het maken van projecten en opslaan van resultaten uitgebreid,  en kan kennis makkelijker worden gedeeld in de organisatie. Een zoekresultaat kan worden getagd en bewaard worden in meerdere projecten die met collega’s gedeeld kunnen worden (zie afbeelding hieronder).

Projecten-maken-tags-delen-en-emailalerts

De gebruiker kan niet alleen resultaten in zijn eigen database taggen, maar ook resultaten die hij of zij gevonden heeft in externe bronnen. Deze nieuwe feature ondersteunt daarmee active sourcing en helpt zo bij het uitbreiden van de talentpool, zegt Pieschel. ‘Zo kun je makkelijk zelf een database opbouwen.’ Volgens Pieschel helpt de koppeling van Jobfeed aan Match! de arbeidsmarkt openbreken. ‘Vraag en aanbod komen nu nog sneller bij elkaar.’

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners