Campagne van de week: bij Rituals is Kerstmis nooit ver weg

Het mag nog geen eens november zijn, bij Rituals zijn ze al helemaal in de kerststemming. En logisch ook, want vooral rond ‘the most wonderful time of the year‘ zijn veel extra handen welkom. Een speciale campagne moet daarbij helpen.

Peter Boerman Op 30 oktober 2019
Gem. leestijd 3 min 1436x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: bij Rituals is Kerstmis nooit ver weg

Zodra je het filmpje start dat bij de campagne hoort, duurt het ongeveer een halve seconde voordat je denkt: goh, zitten we alweer in die tijd van het jaar? De geluiden van de belletjes van een arrenslee, de neerdwarrelende sneeuw… hier kan geen misverstand over bestaan: Kerstmis is in aantocht….

‘Kerstkracht bij Rituals’ heet de video, en je snapt direct dat daar een dubbele bodem inzit. Want dat ze het van de kerstdagen moeten hebben bij het luxe merk, dat zal niemand verbazen. En dus zijn er over de hele wereld ook enkele duizenden tijdelijke arbeidskrachten nodig in deze tijd.

Kerstmis alom

De afgelopen maanden hebben de recruiters van Rituals daarom met de art directors en de e-commerce-afdeling om de tafel gezeten om de campagne kerstachtig mooi aan te kleden. Zo’n drie weken geleden werd de video vervolgens gepresenteerd aan alle wereldwijde recruiters.

Wereldwijd zijn bijna 4.000 extra kerstkrachten in de winkels nodig hebben om de drukte op te vangen.

‘Kerstmis is een van de drukste perioden van het jaar’, aldus employer branding-specialist Rosalie Haase – van der Meer over de achtergrond ervan. Dit betekent echter ook dat wereldwijd bijna 4.000 extra kerstkrachten in de winkels nodig zijn om deze drukte op te vangen.

rituals career kerstmis

Posters en career cards

De campagne bestaat niet alleen uit een filmpje, dat verspreid wordt via sociale media door onder meer alle eigen medewerkers. Er hangen ook posters in de winkels en er zijn zogeheten career cards om uit te delen. En kantoorpersoneel wordt ook aangemoedigd om tijdens de kerstdrukte bij te springen.

Naast de video is er ook een speciale sollicitatieprocedure voor de tijdelijke medewerkers in het leven geroepen.

Naast de video is er ook een speciale sollicitatieprocedure voor de tijdelijke medewerkers in het leven geroepen. In dit proces, dat ondersteund wordt door de technologie van Harver, ontmoet je als kandidaat bij elke nieuwe vraag ook weer een nieuwe pagina met nieuwe kerstbeelden in Rituals-stijl. Alles om alvast maar in de stemming te komen. .

kerstmis rituals

Bij het begin van de procedure…

Bij de eerste NAW-vragen…

kerstmis rituals

Ze willen meteen weten wanneer je beschikbaar bent…

kerstmis rituals

En ook je cv is hier nog steeds nodig voor een sollicitatie.

kerstmis

Maar dan heb je na een minuut of 3 ook écht gesolliciteerd, en zie je waarschijnlijk de eerste kersttakken, -ballen en -bomen van het jaar op je scherm verschijnen.

Lees ook:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners