Koffie met je eigen foto erin moet meer personeel naar ambulances lokken

Peter Boerman Op 15 november 2018
Gem. leestijd 2 min 915x gelezen
Deel dit artikel:
Koffie met je eigen foto erin moet meer personeel naar ambulances lokken

Een speciale ‘koffieprinter’ die je foto in het schuim van een kop cappuccino kan printen. Onder meer met die innovatie, en met een heuse roadtour, probeert het Witte Kruis vanaf vandaag nieuwe ambulanceverpleegkundigen te vinden.

Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regio’s: Haaglanden, Kennemerland, Noord-Holland Noord, Noord- en Oost-Gelderland en Zeeland. De totale organisatie bestaat uit zo’n 830 medewerkers en 174 voertuigen. Vanuit 34 posten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s. De organisatie maakt zo’n 157.000 ambulanceritten per jaar.

Meer dan 20 vacatures open

Maar ook het Witte Kruis kampt met flinke krapte, net als veel andere organisaties in de sector zorg en welzijn, waar inmiddels 52% van de vacatures als ‘moeilijk vervulbaar’ geldt. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is een groot tekort. Het Witte kruis heeft momenteel meer dan 20 vacatures openstaan voor ambulanceverpleegkundige.

Vandaag rijdt een promotietour van den haag naar Vlissingen onder de titel: “Superhelden gezocht”

Vandaag, donderdag 15 november, wordt daarom een heuse promotietour gereden met de titel: “Superhelden gezocht”. Daarbij rijden ambulances en motoren, vergezeld door diverse superhelden, van Den Haag naar Vlissingen. Naast de roadtour is ook een speciale website gelanceerd.

site witte kruis koffie

De ambulanceorganisatie wil met deze acties in gesprek komen met onder andere studenten van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) en Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Ook wil de ambulanceorganisatie in het algemeen aandacht vragen voor het zeer grote personeelstekort op de ambulance.

spiderman op de koffie

Rijden van Den Haag tot aan Vlissingen

Tijdens de promotietour schenkt het Witte Kruis onderweg gratis koffie aan studenten en geïnteresseerden, met daarop hun eigen foto of bijvoorbeeld een beeld van een van hun eigen superhelden. Dit doet de organisatie met een heuse ‘koffieprinter’, die elke gewenste afbeelding op je cappuccino tevoorschijn kan toveren. Ook is het mogelijk om foto’s te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance.

koffie held ambulances
Foto’s: Ben van de Berg

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners