Home Campagnes Koffie met je eigen foto erin moet meer personeel naar ambulances lokken

Koffie met je eigen foto erin moet meer personeel naar ambulances lokken

288 keer
0
koffie superheldentour

Een speciale ‘koffieprinter’ die je foto in het schuim van een kop cappuccino kan printen. Onder meer met die innovatie, en met een heuse roadtour, probeert het Witte Kruis vanaf vandaag nieuwe ambulanceverpleegkundigen te vinden.

Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regio’s: Haaglanden, Kennemerland, Noord-Holland Noord, Noord- en Oost-Gelderland en Zeeland. De totale organisatie bestaat uit zo’n 830 medewerkers en 174 voertuigen. Vanuit 34 posten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s. De organisatie maakt zo’n 157.000 ambulanceritten per jaar.

Meer dan 20 vacatures open

Maar ook het Witte Kruis kampt met flinke krapte, net als veel andere organisaties in de sector zorg en welzijn, waar inmiddels 52% van de vacatures als ‘moeilijk vervulbaar’ geldt. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is een groot tekort. Het Witte kruis heeft momenteel meer dan 20 vacatures openstaan voor ambulanceverpleegkundige.

Vandaag rijdt een promotietour van den haag naar Vlissingen onder de titel: “Superhelden gezocht”

Vandaag, donderdag 15 november, wordt daarom een heuse promotietour gereden met de titel: “Superhelden gezocht”. Daarbij rijden ambulances en motoren, vergezeld door diverse superhelden, van Den Haag naar Vlissingen. Naast de roadtour is ook een speciale website gelanceerd.

site witte kruis koffie

De ambulanceorganisatie wil met deze acties in gesprek komen met onder andere studenten van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) en Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Ook wil de ambulanceorganisatie in het algemeen aandacht vragen voor het zeer grote personeelstekort op de ambulance.

spiderman op de koffie

Rijden van Den Haag tot aan Vlissingen

Tijdens de promotietour schenkt het Witte Kruis onderweg gratis koffie aan studenten en geïnteresseerden, met daarop hun eigen foto of bijvoorbeeld een beeld van een van hun eigen superhelden. Dit doet de organisatie met een heuse ‘koffieprinter’, die elke gewenste afbeelding op je cappuccino tevoorschijn kan toveren. Ook is het mogelijk om foto’s te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance.

koffie held ambulances
Foto’s: Ben van de Berg

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here