Kronos komt met Big Data analysemogelijkheden voor workforce management

Peter Boerman Op 28 januari 2014
Gem. leestijd 2 min 1609x gelezen
Deel dit artikel:

Kronos, wereldwijd marktleider in workforce management oplossingen, breidt haar Workforce Analytics oplossing uit met data-analyse mogelijkheden en data-visualisatie tools. Deze uitbreiding verbetert het inzicht en de begripsvorming van de kritieke data over het personeelsbestand, zonder tussenkomst van een analist. Met de uitbreiding van Workforce Analytics krijgen organisaties tijdig inzicht in problemen rondom personeelsbeheer, waardoor ze sneller corrigerende maatregelen kunnen nemen. Door grote hoeveelheden data over verzuim, overwerk, planning en productiviteit af te zetten tegen de belangrijkste key performance indicators (KPI’s), helpt Workforce Analytics organisaties met het voorspellen van arbeidskosten en het verbeteren van de productiviteit.

Datavisualisatie en herkenning

Met de nieuwe release van Workforce Analytics is het nu mogelijk om personeelsdata grafisch weer te geven. Met meer dan 45 visualisatieopties kunnen in- en externe gegevens op verschillende manieren met elkaar gecombineerd worden. Complexe en grote hoeveelheden data kunnen zo makkelijker begrepen en geanalyseerd worden. De manier waarop gegevens worden weergegeven biedt de mogelijkheid om snel patronen, trends en relaties te ontdekken, waar voorheen een ervaren analist voor nodig was. Tevens beschikt de nieuwe release van Workforce Analytics over een intuïtieve oorzaak-gevolg analyse, die het mogelijk maakt om gegevens en visualisaties te filteren en snel door te klikken naar de onderliggende oorzaak. Door optimaal gebruik te maken van de visualisatiemogelijkheden kunnen organisaties snel en eenvoudig dynamische en interactieve dashboards creëren in een intuïtieve gebruikersinterface. De Workforce Tablet Analytics maakt het tevens mogelijk om mobiel toegang te krijgen tot Workforce Analytics vanaf elk toestel.

Industriespecifieke mogelijkheden

Kronos Workforce Analytics heeft aparte versies die zijn toegespitst op de zorg, detailhandel, industrie, publieke sector en logistiek. In deze sectoren is productiviteit vaak één van de belangrijkste pijlers. Met behulp van industriespecifieke statistieken en KPI’s, geeft Workforce Analytics organisaties in deze sectoren diepgaande kennis en inzicht in de productiviteit. Voor de logistieke markt biedt Workforce Analytics distributiecentra bijvoorbeeld inzicht in de productiviteit van het personeel en in de arbeidseffectiviteit. Voor de gezondheidszorg kan er onderscheid gemaakt worden tussen zorgverlener en niet-verzorger en geeft de oplossing meer inzicht in patiëntvolume.

Sturen op complexe relaties

Rolf van Lierde, General Manager SMB solutions Benelux bij Kronos: “Het is voor veel organisaties een flinke uitdaging om big data analysemogelijkheden toe te passen op personeelsgegevens. Grote hoeveelheden gegevens zijn vaak lastig te interpreteren. De komst van Workforce Analytics is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de oudere methoden, gebaseerd op rapporten en grafieken. Met deze nieuwe release komt Kronos een belangrijke ‘belofte’ van big data na; het vermogen om snel en intuïtief complexe relaties in grote hoeveelheden data te begrijpen en direct daarop te sturen.”

In het whitepaper “Het potentieel van uw personeelsbestand benutten” krijgen organisaties tips aangereikt hoe zij het maximale uit hun personeelsbestand kunnen halen.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners