Kruidvat en Trekpleister maken als eersten landelijke afspraken om medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt te werven

Redactie Op 06 november 2018
Gem. leestijd 2 min 769x gelezen
Deel dit artikel:
Kruidvat en Trekpleister maken als eersten landelijke afspraken om medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt te werven

Kruidvat en Trekpleister zijn de eerste werkgevers die landelijke afspraken maken voor werving van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

A.S. Watson Benelux, de moedermaatschappij van Kruidvat en Trekpleister, ondertekende vandaag met 33 arbeidsmarktregio’s een overeenkomst waarin zij afspreken zich in te zetten om de werving van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te versimpelen. Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers van de Programmaraad Arbeidsmarkt heeft dit proces begeleid.

Sterke vereenvoudiging van het wervingsproces

Doordat de winkelketen er in is geslaagd om in 33 van de 35 arbeidsmarktregio’s dezelfde afspraken te maken, is sprake van een sterke vereenvoudiging van het wervingsproces. Met ruim 1.000 Kruidvat-winkels en 200 Trekpleister-winkels in 380 gemeenten zou dit een grote stap vooruit moeten zijn in de werving van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de drogisterijketens.

Voorbeeldfunctie voor landelijk opererende werkgevers

‘Wij beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. We focussen ons hierbij op de talenten die elke medewerker heeft en kijken vooral naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen’, vertelt Jan Carel Uylenberg, HRdirecteur bij A.S. Watson. ‘Veel bedrijven lopen tegen administratieve lastendruk aan als gevolg van het versnipperde beleid in gemeenten. Met deze overeenkomst zijn arbeidsmarktregio’s van hun eigen afspraken afgeweken om voor A.S. Watson onder landelijke uniforme voorwaarden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werven en te plaatsen. Met de ondertekening van deze intentieverklaring vervullen wij een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere landelijk opererende werkgevers in Nederland.’

Samenwerking met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers

Om haar doelstellingen te realiseren, sloeg A.S. Watson de handen ineen met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers. ‘Met het UWV konden al landelijke afspraken worden gemaakt voor doelgroepen van het UWV. Het Schakelpunt verbindt ook de gemeenten hieraan, en is daarom een belangrijk loket voor landelijk opererende werkgevers. We ondersteunen gemeenten, het UWV en arbeidsmarktregio’s bij het maken van regio-overstijgende afspraken voor landelijke werkgevers die uitkeringsgerechtigden in dienst willen nemen. Zo benutten we gezamenlijk meer baankansen’, vertelt Tanja Willemsen, projectleider Schakelpunt Landelijke Werkgevers.

‘We hopen dat veel andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen’

‘Wij zijn erg blij dat Kruidvat en Trekpleister als eerste retailers in Nederland samen met ons het initiatief hebben genomen om een landelijke implementatie vorm te geven voor de werving van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hopen dat veel andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen’, aldus Mary van de Looij, adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners