Marktaandeel jobboards eerste kwartaal 2011

Redactie Op 07 april 2011
Gem. leestijd 2 min 3423x gelezen
Deel dit artikel:

Marktaandeel jobboards eerste kwartaal 2011In een nieuwe maandelijkse rubriek publiceert Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures, de laatste cijfers over vacature-uitingen. In dit eerste artikel de marktaandelen van jobboards. In het eerste kwartaal van 2011 hebben zij bijna 12% meer vacature-uitingen dan het kwartaal ervoor.

Nationale Vacaturebank grootste

In de top 10 commerciële onafhankelijke jobboards, gaat de Nationale Vacaturebank dit kwartaal aan de leiding, gevolgd door Monsterboard. Nieuwkomer in deze lijst is Jobselectie. Jobselectie laat een stijging zien van 215% in vacature-uitingen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010 blijkt uit cijfers van Jobfeed.

Marktaandeel jobboards

De grafiek hieronder toont dat de tien grootste jobboards slechts 27% van alle vacature-uitingen op het Nederlandse web herbergen.

Marktaandeel aantal vacature-uitingen van commerciele, onafhankelijke jobboards Q1 2011. Bron: Jobfeed Analytics 

Marktaandeel aantal vacature-uitingen van commerciele, onafhankelijke jobboards Q1 2011. Bron: Jobfeed Analytics

Werkgevers en intermediairs plaatsen op andere jobboards

Niet alle jobboards bieden dezelfde soorten vacatures aan. Gekeken naar jobboards met vacature uitingen van directe werkgevers versus jobboards met uitingen van intermediairs, wordt een andere ranking zichtbaar. De top 5 jobboards met meeste vacatures van directe werkgevers wordt geleid door Jobtrack, die in het totale aanbod slechts op de vierde plek staat. Waar Monsterboard ook een groot aantal vacatures van directe werkgevers heeft, moet de Nationale Vacaturebank het juist hebben van de vacatures van intermediairs.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 43.300 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners