Meteen aan de slag zonder cv: bij babywinkel MamaLoes kan het

Redactie Op 26 maart 2019 Gem. leestijd 2 min1029x gelezen
Deel dit artikel:
Meteen aan de slag zonder cv: bij babywinkel MamaLoes kan het

Dat Greyston in Amerika iedereen aanneemt zonder cv is inmiddels wel bekend. Maar ook in Nederland hebben ze voet aan de grond gekregen bij babywinkel MamaLoes.

Het Amerikaanse koekbedrijf Greyston Bakery kondigde vorig jaar al aan naar Nederland te komen. Bij dit bedrijf is elke sollicitant welkom, welke voorgeschiedenis ze ook hebben. Het enige wat de kandidaat hoeft te doen, is zijn naam en telefoonnummer op te geven, waarna hij op een wachtlijst komt en aan de slag kan. Wie inzet en talent laat zien, mag blijven.

Ook in Nederland

Nu is dat ook mogelijk in Nederland bij babywinkel MamaLoes in Goirle, een samenwerking tussen maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation en Open Hiring. De keuze is op MamaLoes gevallen, omdat dit bedrijf een tolerant aannamebeleid voert en al mensen uit de bijstand heeft gehaald.

“Als we niets proberen, komt een grote groep mensen nooit aan het werk”

Jos Verhoeven, directeur Start Foundation: “Als we niets proberen, dan komt een grote groep mensen nooit aan het werk. Dat is ontoelaatbaar. De vele overheidsmaatregelen slaan nog geen deuk in een pakje boter. Dit probleem vraagt om een drastisch andere aanpak. Maar we moeten er rekening mee houden dat het ook niet het gewenste effect kan hebben, omdat nu eenmaal de Nederlandse situatie enorm verschilt van de VS.”

Proef geslaagd?

De samenwerking met MamaLoes zal in eerste instantie een proef zijn, omdat er nog gekeken moet worden of alles binnen de Nederlandse wetgeving past. Het experiment lijkt in ieder geval al succesvol te zijn. Afgelopen maandagochtend begon de proef en al om 16.00 uur hadden zich 16 kandidaten gemeld.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency