Minescape neemt ‘Tinder voor vacatures’ over

Peter Boerman Op 31 oktober 2017
Gem. leestijd 2 min 1348x gelezen
Deel dit artikel:
Minescape neemt ‘Tinder voor vacatures’ over

Per 1 november neemt Minescape de activiteiten over van Cocoon, bekend van een app die wel de ‘Tinder voor vacatures’ wordt genoemd.

Cocoon is een start-up die een app heeft ontwikkeld waar werkgevers en talent met elkaar worden gematcht. De app staat ook wel bekend als ‘Tinder voor vacatures’. Na de overname krijgt de app meteen een nieuwe naam: CareerMatch.

Elkaars profielen bekijken

CareerMatch is vooral bedoeld voor talentvolle mensen op het gebied van onder meer development, creatie, online marketing en sales. Met name de 4,4 miljoen millennials in Nederland, die de arbeidsmarkt op gaan of dat net al zijn, moeten zich erdoor aangesproken voelen.

Een nieuwe relatie

Kandidaten en werkgevers kunnen op basis van voorkeuren elkaars profielen bekijken. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match, van waaruit, via een chat, communicatie en uiteindelijk ook een ‘date’ kan plaatsvinden. Met als doel: een nieuwe al dan niet langdurige professionele relatie.

Uitbouwen van de app

‘Met de overname van Cocoon halen wij allereerst heel veel extra kennis en ervaring voor ons én onze klanten in huis’, aldus Minescape-directeur André Polderman. ‘Denk hierbij aan kennis en ervaring over mobiel én over hoe, met name talentvolle, millennials zich laten inspireren en verleiden tot solliciteren.’ Daarnaast vormt CareerMatch de basis voor andere (nieuwe) apps voor Minescapes klanten.

Met name mobiel stijgt maar door

‘Door de toevoeging van CareerMatch versnellen wij onze ontwikkeling als echte allround online recruitment specialist’, zegt Polderman. ‘De rol van met name mobiele devices stijgt elk jaar. Hier willen we graag verder op inspelen. We hebben nu alle expertise in huis om de online recruitmentvraagstukken op te lossen voor zowel uitzendbureaus, werving- & selectiebureaus, detacheerders als corporates.’

Foto boven: Vincent Oord (co-founder van Cocoon) en Minescape-ceo Andre Polderman. 

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners