Mooie viral: de sollicitatie van Darth Vader

Peter Boerman Op 15 december 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1405x gelezen
Deel dit artikel:
Mooie viral: de sollicitatie van Darth Vader

De nieuwe Star Wars-film gaat deze week in première, maar Darth Vader is alweer een tijdje op zoek naar iets anders. 

Volgens het politiedepartement van Fort Worth zou een baan als agent hem wel iets lijken. Het korps ziet de meester van het kwaad namelijk een heuse carrièremove overwegen. Zij zien de Commander of the Imperial Fleet, officier in het leger van keizer Palpatine, ineens opduiken in een heuse sollicitatieronde.

De parodie is bedoeld om meer mensen naar het departement te lokken. Darth Vader laat zelfs de kopjes op het bureau bewegen met The Force, maar voor de strenge politierecruiter is het allemaal niet overtuigend genoeg. En zijn ‘deep breathing issue‘, daar maakt de recruiter zich ook wel zorgen over…

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse politie opmerkelijke video’s inzet om nieuwe agenten te werven. Zo was er eerder dit jaar al een korps in Oklahoma dat een nummer van Frozen inzette om zich geliefd te maken:

En dan was er recent ook nog deze, waar een aantal agenten van het Rosenberg Police Department in Texas belangeloos acteerden, op een – laten we zeggen – ook vrij opmerkelijke manier:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners