Na moord op 5 agenten krijgt politie in Dallas 800 reacties

Peter Boerman Op 17 juli 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1189x gelezen
Deel dit artikel:
Na moord op 5 agenten krijgt politie in Dallas 800 reacties

Na de moord op 5 agenten in Dallas is het politievak niet onaantrekkelijker geworden. Sterker nog; waar veel andere Amerikaanse korpsen nauwelijks aan mensen kunnen komen, kregen ze in Dallas de afgelopen week ruim 800 aanvragen.

‘Ga uit die rij met demonstranten, en stuur een sollicitatie’, zei David Brown, de (zwarte) politiechef van Dallas, nadat 5 agenten van zijn korps het leven hadden gelaten bij protesten tegen politiegeweld. ‘We’re hiring.’

Niet aan dovemansoren gericht

Volgens Brown helpen protesten niet om het probleem te verhelpen, hij nodigde mensen daarom ook uit om deel te gaan uitmaken van de oplossing. Dat was bepaald niet aan dovemansoren gericht. Terwijl veel andere korpsen in de Verenigde Staten nauwelijks aan nieuwe agenten kunnen komen, werd het recruitmentteam in Dallas plots overspoeld met telefoontjes en mailtjes, zo valt te lezen op hun Facebook-pagina.

43.000 dollar

Naar verluidt zou het gaan om in elk geval zo’n 800 aanvragen voor meer informatie. Trainees bij de politie kunnen in Dallas zo’n 43.000 dollar verdienen, minder dan gemiddeld in Amerikaanse politiekorpsen.

De les?

Wat het zegt is natuurlijk een beetje onduidelijk. Je wenst andere korpsen echt niet een soortgelijk incident toe, zodat ze ook aan goede mensen kunnen komen. Wat wel de les is, misschien, is dat (opnieuw) blijkt dat het nieuws altijd (mede-)bepalend is voor wervingsinspanningen. Of dat nieuws nu positief of negatief is…

Op de foto: het recruitmentteam van de Dallas PD

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners