Nationale Vacaturebank herlanceert zichzelf, partnert met Harver en wint populariteitsprijs

Peter Boerman Op 24 november 2017
Gem. leestijd 2 min 630x gelezen
Deel dit artikel:
Nationale Vacaturebank herlanceert zichzelf, partnert met Harver en wint populariteitsprijs

Volop nieuws rondom de Nationale Vacaturebank. Zo is er een nieuw design, en wordt er getest met de preselectie met Harver. Daarnaast werd het platform ook nog eens tot Populairste Carrièrewebsite van het jaar verkozen.

De uitverkiezing tot Populairste Carrièrewebsite van het Jaar valt de Nationale Vacaturebank al voor de achtste keer op rij ten deel. De preselectietool van Harver, die inmiddels al tot in Amerika aan toe vele klanten heeft, is bij de site momenteel nog in een pilotfase. Sollicitanten voor een functie als callcentermedewerker krijgen een test aangeboden. Achteraf ontvangt de kandidaat een persoonlijk rapport met de uitkomsten. Daaruit kunnen ze opmaken hoe geschikt ze zijn voor de functie.

Behoefte aan meer persoonlijke feedback

Gebruik van de tool komt voort uit de behoefte aan meer persoonlijke feedback die de Nationale Vacaturebank in de markt constateert. ‘Een nieuwe baan is een ingrijpende gebeurtenis. Kandidaten steken ook vaak veel tijd in het solliciteren. Wij willen hen daarin op de juiste manier ondersteunen, zodat de energie die werkzoekenden erin steken ook beloond wordt’, aldus directeur Dennis van Allemeersch.

Carrière Mentors

35 deskundigen die werkzoekenden helpen

Een van de andere initiatieven waar het platform recent mee gestart is, zijn de Carrière Mentors. Hier zijn 35 ervaringsdeskundigen actief die werkzoekenden online helpen met vragen over bijvoorbeeld hun cv en sollicitatiegesprekken.

Meer dan alleen vacatures leveren

De initiatieven passen in een veranderde strategie van Nationale Vacaturebank. Die draait er nu om werkzoekenden met méér te ondersteunen dan alleen vacatures. Van Allemeersch: ‘We hebben niet alleen een compleet nieuwe vormgeving, en hebben ons banenaanbod zien groeien van 25.000 naar 80.000 actuele banen. We bieden nu ook  meer praktische tools die zorgen dat je als sollicitant het beste uit je sollicitatie haalt.’

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners