Nico Kreuning: recruiter en campingbeheerder in één

Peter Boerman Op 02 juni 2014
Gem. leestijd 2 min 5308x gelezen
Deel dit artikel:
Nico Kreuning: recruiter en campingbeheerder in één

Hij was – onder veel meer – commercieel directeur van Radio 538. Nu is Nico Kreuning ‘campingbeheerder’ en recruiter in één. Een aparte combinatie? Valt wel mee, zegt hij zelf. ‘Ik vind het leuk om mee te denken.’

Camping Kreuning, zo heet het bedrijf dat hij recent begonnen is. Hij doet in recruitment, training en coaching, specifiek voor de communicatiebranche. ‘Dat is toch het vak waar ik vandaan kom. Daar weet ik goed wat voor mensen ze zoeken. En daar kan ik mijn netwerk inzetten. Het is handig als je als recruiter zelf in een branche hebt gewerkt. Dan kun je ook op een meer managementniveau meedenken, en niet alleen vacatures invullen. Dan kun je ook makkelijker bijvoorbeeld vragen of het überhaupt wel nodig is dat deze vacature openstaat, of dat je het beter heel anders kunt invullen.’

Campingbeheerder

Tot zover weinig onderscheidend misschien. Maar waarom dan de camping en waarom profileert hij zich als ‘campingbeheerder’? ‘Toen ik wegging bij Radio 538 zei ik dat ik twee opties had: of ik begon een crêperie, of een camping. Dat heeft allemaal nogal wat langer geduurd, maar het idee heeft me niet losgelaten. Een camping heeft iets relaxed, iets waar je je verhaal kwijt kunt. Dat wil ik hier ook creëren. Het is nog geen echte camping, al droom ik daar nog steeds wel van. En ik speel ook wel met idee van een soort campus, waar je bijvoorbeeld een paar dagen heen kunt gaan om aan je loopbaan te werken. Dat je in het weekend een cursus ‘presentatietechnieken’ volgt, om maar een voorbeeld te noemen.’

Er het maximale uithalen

Camping Kreuning zet zich in om bedrijven ‘beter te laten presteren’, vertelt Kreuning. ‘We werven en selecteren het juiste personeel, we begeleiden managers, coachen werknemers, bieden onze kennis en inzichten aan en helpen bij het oplossen van personele problemen. Met als doel: het samenstellen van een enthousiast en hardwerkend team, dat meedenkt, verrast, voor elkaar klaar staat en er het maximale uithaalt.’

Sporen verdiend

Dat klinkt mooi. En als radioman mag hij dan zijn sporen ruimschoots verdiend hebben, met onder meer ook ervaring bij Slam!FM, Sky Radio en Q-Music, maar als recruiter moet Nico Kreuning het vak natuurlijk nog wel leren. Dat erkent hij ook meteen zelf. ‘Ik heb altijd veel vraag en aanbod bij elkaar gebracht. En vaak was er dan ook een match. Dus in het verleden ging me dit werk wel vaak goed af. Twee jaar geleden heb ik een opleiding gevolgd tot professioneel coach. Van het een kwam het ander. Maar dit werk is wel nieuw voor mij, dat klopt. Ik leer elke dag. Wat me wel opvalt, en wat ik eigenlijk niet verwacht had, is dat er in Nederland eigenlijk heel veel vacatures open staan. Maar het blijkt dus toch best moeilijk om goeie mensen te vinden. Diegene die je zoekt is vaak toch de speld in de hooiberg. Maar ik ga er vol voor.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners