Nieuw financieringsplatform voor arbeidsbemiddeling: Sonovate

Sonovate zet de stap naar Nederland. Iedereen in de Nederlandse staffing-sector met een financieringsbehoefte van 100.000 tot 10 miljoen euro kan vanaf nu aankloppen bij het Britse financieringsplatform.

Peter Boerman Op 25 juni 2023
Gem. leestijd 2 min 211x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuw financieringsplatform voor arbeidsbemiddeling: Sonovate
  • De Nederlandse uitbreiding van Sonovate richt zich op het ondersteunen van flexibele arbeid in Nederland.
  • Dit is de eerste stap van de Britse financier naar Europese markten.
  • Tjalle Kuijt, expert op het gebied van MKB-kredieten, is benoemd tot country manager Nederland.

Sonovate, leverancier van embedded finance en SaaS-oplossingen voor de financiering van flexibele arbeidskrachten, heeft de opening aangekondigd van een nieuw Europees kantoor in Amsterdam. Hiermee geeft Sonovate nu ook buiten het Verenigd Koninkrijk advies over geïntegreerde financieringsoplossingen aan recruiters, IT-consultants en online arbeidsmarktplaatsen. De Nederlandse staffing-sector met een financieringsbehoefte van 100.000 tot 10 miljoen euro kan vanaf nu dus terecht bij Sonovate. De Nederlandse vestiging wordt geleid door Tjalle Kuijt, die is aangesteld als Country Manager.

Vanuit één platform

Sonovate is de grootste kredietverstrekker in zijn marktsegment. Inmiddels heeft het meer dan 4 miljard euro aan kredieten verstrekt aan 3.300 bedrijven. Hiermee zijn 40.000 werknemers in 44 landen  uitbetaald. Sonovate biedt direct inzicht in de kredietwaardigheid van bedrijven, verstrekt snelle financiering, incassodiensten en verzekering tegen onbetaalde facturen. Met deze nieuwe hub in Amsterdam versterkt het bedrijf zijn lokale aanwezigheid om bedrijven in Nederland te ondersteunen. Het bedrijf verhoogde in 2022 zijn omzet met meer dan 50%.

Inmiddels heeft Sonovate meer dan 4 miljard euro aan kredieten verstrekt aan 3.300 bedrijven.

Met een team van 200 medewerkers investeert Sonovate continu in haar platform om factuurfinanciering zo makkelijk mogelijk te maken. Met dit platform kunnen internationale recruitment- en consultancybureaus wereldwijd hun debiteuren beheren en financieren. Verder kan Sonovate met vrijwel alle bestaande softwarepakketten koppelen uit de markt. De interface biedt automatiserings-, reconciliatie- en rapportagefuncties. Voordat Kuijt bij Sonovate in dienst trad, adviseerde hij als zelfstandig adviseur meer dan 500 bedrijven over de ontwikkeling van strategieën voor werkkapitaal.

Enthousiast

‘Ik ben enthousiast om bij Sonovate te komen werken op dit belangrijke moment in de ontwikkeling van het bedrijf’, aldus Kuijt. ‘Met zijn snelle, flexibele en technologiegedreven oplossingen is Sonovate klaar om de Nederlandse markt te transformeren. Bedrijven die zzp’ers en freelancers inzetten kunnen zich hierdoor volledig richten op het uitbreiden van hun bedrijf zonder zich zorgen te maken over financiële druk die hun groei belemmert. Diverse Nederlandse bedrijven kiezen al voor Sonovate. Dit bewijst dat de oplossingen voldoen aan de behoefte van de snel groeiende markt voor flexibele arbeid, zowel in Nederland als daarbuiten.’

‘We zijn blij dat we recruitmentbedrijven de financiering kunnen bieden om internationaal uit te breiden.’

Richard Lester, Head of Sales, UK & International, Sonovate, vult aan: ‘Nederland heeft een groeiende recruitmentmarkt, en we zijn blij dat we partijen in de markt de financiering kunnen bieden om hun bedrijf internationaal uit te breiden, zoals we met zoveel andere bedrijven hebben gedaan. Of het nu gaat om remote, hybride, op contract, freelance of parttime; flexibel werken heeft een vaste plaats ingenomen in de maatschappij. Wij denken dat we een positieve, disruptieve kracht kunnen zijn in deze markt, omdat dit niveau van flexibiliteit financieringsoplossingen vereist die banken en traditionele kredietverstrekkers niet aanbieden.’

4 miljard aan krediet

Sonovate levert momenteel geïntegreerde financiële en cashflowoplossingen voor tijdelijke arbeidskrachten. De diensten en oplossingen van het bedrijf op het gebied van financiën en technologie richten zich op recruitmentbureaus, adviesbureaus en arbeidsbemiddelingsbureaus die wereldwijd zzp’ers en freelancers plaatsen. Het bedrijf is gestart met zijn financieringsactiviteiten in 2014.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners