Home Trends Nieuw model: zelfstandig recruiter worden, en tóch 1 jaar lang salaris krijgen

Nieuw model: zelfstandig recruiter worden, en tóch 1 jaar lang salaris krijgen

201 keer
0

Werk jij in de arbeidsbemiddeling en droom je ervan een eigen recruitmentbureau te starten? Bij Career Factory kan het tegenwoordig, met behoud van salaris.

Start-uppen‘ noemen ze het zelf, het model dat is bedacht en ontwikkeld door Marie-Eugenie Artes, commercieel directeur van Career Factory, samen met Marcel Slaghekke van Staffing Associates. “We zagen te vaak dat mensen alle competenties en de juiste ambitie in huis hadden, maar het toch nog niet aandurfden”, aldus Artes. “Ze zijn onbekend met het ondernemerschap of schrikken terug van de onzekerheid die daarbij hoort.”

‘We zagen te vaak dat mensen wel de competenties en ambitie hadden, maar het toch nog niet aandurfden’

Vandaar dat Career Factory hen nu aanbiedt te starten in loondienst, terwijl ze een jaar lang de tijd krijgen om onder begeleiding een eigen bureau te ontwikkelen. Nadien mogen deelnemers alles wat ze aan business hebben opgebouwd meenemen en hun eigen Career Factory als zelfstandig ondernemer verder uitbouwen.

‘Beste en veiligste start denkbaar’

Het snelgroeiende Career Factory wil op deze manier de formule toegankelijker maken voor ambitieuze professionals. “Het is als het ware een tussenfase waarin we hen klaarstomen om zelfstandig een bureau te runnen”, legt Artes uit. “Gedurende het jaar krijgen de deelnemers workshops en training-on-the-job van ervaren recruitmentondernemers. Zo geven we ze de beste en veiligste start denkbaar.”

‘Het is als het ware een tussenfase waarin we hen klaarstomen om zelfstandig een bureau te runnen’

De allereerste groep recruiters gaat in mei van start bij B. in Amsterdam. Het doel is daar nog voor de zomer minimaal 10 starters te laten instromen. In het najaar opent Career Factory ook start-uplocaties in andere steden in Nederland. Career Factory, opgericht in 2002, wordt zelf trouwens ook gerund door een team zelfstandige ondernemers. De organisatie maakt sinds 2010 onderdeel uit van Staffing Associates, met 140 miljoen euro omzet een van de snelst groeiende uitzendorganisaties in Nederland.

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here