Nieuw verband leidt 20 werkzoekenden in 4 maanden op tot operator

Peter Boerman Op 28 april 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1174x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuw verband leidt 20 werkzoekenden in 4 maanden op tot operator

Binnen 4 maanden opgeleid worden tot Entree Operator, met baangarantie erna.

Het overkomt 20 werkzoekenden, dankzij een samenwerkingsverband van HR-dienstverlener Unique, opleider Technicom en het UWV van Friesland. De drie partijen willen hiermee de (aankomende) krapte en vergrijzing binnen de procesindustrie gezamenlijk aanpakken.

Mismatch

De drie partijen zien een mismatch in deze markt: veel werkzoekenden zijn niet opgeleid voor dit vakgebied, terwijl er wel veel vraag naar is. De selectiedag voor deelnemers vindt plaats op 20 mei 2015. De opleiding start 15 juni 2015. De eerste drie maanden van de opleiding staan voornamelijk in het teken van theoretische kennis. De laatste maand doen de kandidaten een stage.

Direct inzetbaar

Na het afronden van de opleiding beschikken kandidaten over voldoende basiskennis, zodat zij direct inzetbaar en productief zijn. Werkgevers kunnen deelnemers verder opleiden tot volledig inzetbare operators. Raymond Puts, algemeen directeur Unique: ‘Geen woorden, maar daden, dat is wat we met deze samenwerking willen uitstralen. Door 20 man binnen 4 maanden direct aan het werk te helpen, dragen we op een concrete manier bij aan de komende krapte op de arbeidsmarkt.’

Lees ook:

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners