Nieuwe site voor alle loopbaancoaches van Nederland: loopbaanpro.nl

Nederland telt steeds meer loopbaanadviseurs en jobcoaches. Maar een eigen platform om hen te informeren, inspireren en innoveren was er nog niet. Tot vandaag dan, want nu is de site Loopbaanpro.nl live.

Peter Boerman Op 30 maart 2021
Gem. leestijd 2 min 436x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuwe site voor alle loopbaancoaches van Nederland: loopbaanpro.nl

Hoeveel loopbaancoaches Nederland precies telt? Exacte cijfers zijn moeilijk te vinden. Maar het is niet gedurfd om te stellen dat het er steeds meer zijn. Zeker nu ze een belangrijke rol hebben gekregen in NL Leert Door, het overheidsprogramma dat aan de hele beroepsbevolking subsidie voor kosteloze scholing, begeleiding of ontwikkeladvies ter beschikking stelt.

Hoeveel loopbaancoaches Nederland precies telt? Exacte cijfers zijn moeilijk te vinden.

Als beroepsvereniging staat de Noloc al (ruim) 30 jaar klaar voor de beroepsgroep, met onder meer het vakblad LoopbaanVisie. Maar een platform waarop professionals dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws uit de sector? Dat was er eigenlijk nog niet. En daar is met de komst van LoopbaanPro dus verandering in gekomen.

Nut van data

Het splinternieuwe platform voor loopbaanprofessionals telt niet alleen een eigen website, maar heeft ook een LinkedIn-pagina, om daar met de beroepsgroep in gesprek te gaan. Bedoeling is de loopbaanadviseurs en jobcoaches daar te gaan informeren, inspireren én innoveren. Met nieuws dus, maar ook met tips voor in het dagelijkse werk van de coaches.

Het splinternieuwe platform heeft ook een eigen LinkedIn-pagina.

De site schrijft bijvoorbeeld over nieuwe assessments, maar ook over het nut van arbeidsmarktdata in de loopbaanpraktijk, plus over ondernemerstips voor zelfstandige loopbaanbegeleiders. Op de homepage zijn vandaag bijvoorbeeld artikelen te vinden over ‘kansvergroters op de arbeidsmarkt’, maar ook over toekomstscenario’s voor de arbeidsmarkt, en wat die betekenen voor de loopbaanprofessionals.

Nieuwe loot aan de stam

Om de beroepsgroep te inspireren, gaat de redactie van de site daarnaast wekelijks in gesprek met mensen uit het veld. ‘Want dat we veel van elkaar kunnen leren, staat als een paal boven water’, aldus de initiatiefnemers.

‘Dat we veel van elkaar kunnen leren, staat als een paal boven water.’

Loopbaanpro.nl is een nieuwe loot aan de stam waar onder meer ook Werf&, ToTalent en Sollicitatiedokter deel van uitmaken. Alle staan onder aanvoering van een professionele redactie, die de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt verslaan, elk vanuit een eigen gezichtspunt. Wel zullen de redacties vaker gebruik gaan maken van elkaars expertise, zo is de nadrukkelijke bedoeling.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners