Weer nieuwe video-recruitmentsite gelanceerd: SharkTalent

Peter Boerman Op 13 april 2016
Gem. leestijd 2 min 756x gelezen
Deel dit artikel:
Weer nieuwe video-recruitmentsite gelanceerd: SharkTalent

Opnieuw probeert een start-up het traditionele recruitmentproces op te schudden met video. Dit keer komt het bedrijf uit Zwitserland, en luistert het naar de naam SharkTalent.

Online partijen die in video de missing link zien tussen werkgever en werkzoekende, die zijn er natuurlijk al meer. SharkTalent probeert zich te onderscheiden door zich niet alleen op de recruitmentmarkt te richten, maar ook op ‘every day’: mensen die elkaar kunnen helpen, op wat voor manier dan ook; van de oppas en de klusjesman tot de personal trainer.

video-recruitmentsite

Proactieve aanpak

De video-recruitmentsite biedt talenten die werk zoeken de kans zichzelf te presenteren via het uploaden van een Video Pitch. Talenten kunnen met deze proactieve aanpak aangeven wat zij te bieden hebben en waarnaar ze op zoek zijn. Bedrijven en klanten die talent zoeken kunnen aan de andere kant tussen de video’s kijken of er iemand voor hen bij zit. Dat kan waar en wanneer zij maar willen en vanaf welk apparaat dan ook, en ook met het hele team, via een speciale ‘samenwerkingsomgeving’. Bedrijven kunnen ook de kandidaten die ‘klassiek’ solliciteren, uitnodigen om een Video Pitch te maken op het platform.

Gratis proefperiode

Tijdens de lancering, tot 1 september 2016, kan video-recruitmentsite SharkTalent gratis geprobeerd worden.

Meer van zulke verhalen?

Lees twee keer per week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners