Nieuwssite NU.nl en vacaturesite Indeed zijn een samenwerking gestart op vacaturegebied. Nieuws en achtergrond over carrière op NU.nl wordt vanaf nu gekoppeld aan het vacatureaanbod op Indeed.

“Door de krachten van Indeed en NU.nl te bundelen bieden we de bezoekers iets interessants”, denkt Hendrik-Jan Staal, die verantwoordelijk is voor nieuwe consumentenproposities binnen NU.nl. ‘Beide partijen blijven in hun kracht. NU.nl door te komen met interessante content voor je carrière en Indeed middels het vacatureaanbod. Ik ben blij dat we met Indeed een sterke partner hebben gevonden voor deze propositie.’

‘Gretig gelezen’

Het katern werk is populair, aldus Staal, en onderwerpen omtrent carrière worden ‘gretig’ gelezen op NU.nl. Door deze content te combineren met een groot vacatureaanbod wordt de weg naar een nieuwe baan makkelijker, denkt hij. Aan werkgevers is ook gedacht: zij kunnen via NU.nl vacatures plaatsen op Indeed om zo de ideale kandidaat voor een functie te vinden.

200.000 nieuwe vacatures per maand

Met maandelijks meer dan 7,7 miljoen bezoeken en 200.000 nieuwe vacatures is Indeed de grootste vacaturesite van Nederland. Sander Poos, managing director van Indeed Benelux: “Door deze samenwerking verbinden de grootste nieuwssite en de grootste vacaturesite zich aan elkaar. Door zichtbaar te zijn op een plek waar werkzoekenden zich toch al begeven, komen zij ook hier in aanraking met potentiële werkgevers en relevante carrièrekansen. Zo kunnen wij onze missie vervullen: mensen aan een baan helpen.”

Waar is de carrièresectie gebleven?

Vorig jaar kwam NU.nl nog in het nieuws door een samenwerking met Monsterboard, Twiglers en Stepstone. Via het toen gelanceerde NUwerk.nl zijn ook op dit moment nog ruim 20.000 vacatures te vinden. Die case werd destijds zelfs nog ingestuurd voor een Werf& Award. Maar de bijbehorende NU-link loopt op dit moment helaas dood. Het lijkt een nieuwe opsteker voor Indeed, waarvan toevallig ook gisteren bekend werd dat het in Nederland het populairste jobboard is geworden, en een nieuwe tegenslag voor onder meer Monsterboard.

‘We creëren zo een groot vacatureaanbod zonder zelf nog een jobboard hoeven te beheren’

“We hebben gekozen voor een nieuwe samenwerking omdat we terug wilden naar dat waar wij het beste in zijn: content. Door Indeed – de grootste vacaturesite van Nederland – aan te sluiten als exclusieve partner kunnen wij vanuit artikelen de koppeling maken naar een groot vacatureaanbod zonder zelf nog een jobboard hoeven te beheren, zoals hiervoor het geval was. Zo maken we de route naar een droombaan zo eenvoudig mogelijk”, aldus Emmy van Driel, online productmarketeer bij NU.nl.

Lees ook: